Jooksjad täidavad Tartu tänavad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalavahetusel Otepäält Elvasse joostes põneva duelli maha pidanud Ibrahim Mukunga Wachira ja Roman Fosti (tagaplaanil) asuvad esikoha nimel heitlema ka Tartu kevadjooksul.
Läinud nädalavahetusel Otepäält Elvasse joostes põneva duelli maha pidanud Ibrahim Mukunga Wachira ja Roman Fosti (tagaplaanil) asuvad esikoha nimel heitlema ka Tartu kevadjooksul. Foto: Kristjan Teedema

Üle 1400 jooksja ja kepikõndija on end kirja pannud pühapäeval peetavale Tartu kevadjooksule, mille stardi- ja finišipaik asub ülikooli spordihalli juures.

Kümne kilomeetri pikkune rada viib esmalt Supilinna, seejärel läbi kesklinna ja üle Turusilla Anne kanali äärde, kust omakorda jõutakse Ihaste teele. Ihaste põiktänavast tehakse pööre linna tagasi ning joostakse läbi Annelinna ning Emajõe äärt mööda uuesti spordihalli juurde. Oleme püüdnud valida sellise raja, et see ühtiks ja ristuks võimalikult vähe autoteedega, kuid mõned ajutised liikluspiirangud siiski tulevad, märkis Spordiürituste Korraldamise Klubi MTÜ projektijuht Stella Täht.

Kahe mehe duell

Rada saab läbida nii joostes kui kõndides. Enne starti keskpäeval algavad aga lastejooksud, kus osalemine on tasuta. Lisaks avab Selver oma lasteala, kus korraldatakse mudilastele mänge.

Lapsi ootavad kevadjooksu korraldajad eelnevalt registreeruma jooks.ee veebilehel, et teaks, kui palju tuleb auhindu varuda. Mõistagi saavad lapsed end kirja panna ka kohapeal, kuid mugavam on teha seda kella 17ni reede õhtul internetis, täpsustas Täht.

Läinud pühapäeval peetud Tartu jooksumaraton kujunes praegu Eesti parima pikamaajooksja Roman Fosti ning Eestis elava keenialase Ibrahim Mukunga Wachira duelliks, mille viimane võitis. Sama vastasseisu on oodata ka sel pühapäeval joostaval Tartu kevadjooksul.

Mukunga ja Fosti vahel on tänavu aset leidnud kolm duelli, millest kaks on võitnud keenialane. «Usun, et asfalt sobib mulle paremini, olen sellel pinnal teravam,» leidis Fosti ega teinud saladust, et ihkab võitu.

Neile kahele pole tänavu keegi konkurentsi pakkuda suutnud. Praegu on staadionihooaeg algamas, tänu sellele on ka konkurents väiksem, leidis Fosti. Tiidrek Nurme, Kaur Kivistik ja Priit Aus treenivad praegu rohkem tartaankattel.

Seitse linnajooksu

Tartu kevadjooks kuulub seitsmest võistlusest koosnevasse linnajooksude sarja. Suve vältel on võistlusi tulemas veel Raplas, Narvas, Pärnus, Rakveres ja Tallinnas ning sellesse ritta kuulub ka Paide-Türi rahvajooks.


Tartu kevadjooks

10 km start 17. mail kell 12 TÜ spordihoone ees.

Lastejooksud TÜ spordihoone kõrval algavad kell 11.

Allikas: www.jooks.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles