Algab registreerumine noorte töömalevasse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte töömalev
Noorte töömalev Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme kell 14.05 algab portaalis Noortelatern registreerumine noorte töömaleva rühmadesse. Sel suvel saab Tartus tööd ligi seitsesada noort, kellel on võimalus valida 44 rühma vahel.

Suvemalevasse saavad minna elanikeregistrisse kantud 7–18-aastased noored. Neile pakutakse mitmesuguseid töid: näiteks saab müüa muusikafestivali pileteid, aidata hansapäevadel korraldada töötubasid, teha heakorratöid, korjata marju. Kõige noorematele pakutakse võimalust jagada reklaamlehti või müüa pileteid või ajalehti.

Enne enda kirjapanekut saab tutvuda pakutavate võimalustega Noortelaterna kodulehel, kus igaüks saab välja valida endale sobivaima rühma. Enamik malevapaiku on linnas, üksikud kohad on ka ööbimisega.

Registreerumine toimub põhimõttel kes ees, see mees. Iga noor saab esialgu registreeruda vaid ühte malevarühma. Kui soovitud rühmas on kohad täis, võib panna end sinna ootejärjekorda. Kui rühmas peaks vabanema koht, siis võetaksegi uus liige järjekorras olijate hulgast. Korraga saab olla vaid ühes rühmas või ootejärjekorras.

Noorte töömalevat korraldab sellel aastal esimest korda Anne noortekeskus. Keskuse infotöö spetsialisti Olav Kerseni hinnangul võib Tartus minna samamoodi nagu Tallinnas, et ööpäevaga saab suurem osa rühmi täis. Seepärast soovitabki ta noortel võimalikult kiiresti oma eelistused paika panna.

Kersen arvas, et noortele pakuvad huvi nii marjakorjamine kui ka haljastustööd ning kindlasti ööbimisega rühmad, mis asuvad väljaspool Tartut.

Kõige enam pakub malev noortele heakorratöid. Kerseni sõnul sobivad need hästi neile, kes saavad malevas esimese töökogemuse, sest tegemist on kõigile jõukohaste töödega.

Enamikus rühmades on töötasuks Eestis kehtiv tunnitasu alammäär 2,34 eurot, kuid mõnes rühmas saab teenida tükitöö alusel ka rohkem, näiteks marju korjates.

«Tulevikus on noortekeskusel suund lisaks suvevaheajale pakkuda noortele töövõimalusi ka sügis- ja kevadvaheajal ehk aasta ringi,» lisas Olav Kersen.

Malevasse registreerumiseks tuleb noorel luua Noortelaterna portaali oma kasutajakonto. Portaali süsteemi on kõik piirangud juba sisse pandud. Näiteks ei saa üks noor ennast kirja panna mitmesse kohta ja elanike registri järgi kontrollib süsteem ka seda, et elukoht oleks Tartu linn.

Tartu noorte töömalev

44 rühma 7–18-aastastele.

Tööd saab ligi 700 noort.

Vahetus kestab 7 või 12 päeva.

Heakorratööd, reklaamlehtede jagamine, marjakorjamine, töötubade korraldamine jt tööd.

Registreerumine www.noortelatern.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles