Tartu vallavalitsuses valitseb sel nädalal tühjus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu valla vallamaja uks on avatud, kuid sel nädalal on seal ametis kümnest töötajast vaid kaks, ülejäänud on Euroopas õppereisil.
Tartu valla vallamaja uks on avatud, kuid sel nädalal on seal ametis kümnest töötajast vaid kaks, ülejäänud on Euroopas õppereisil. Foto: Margus Ansu

Kõrvekülas asuv Tartu vallamaja oli üsna tühi: kümnest töötajast on sel nädalal oma kabinettides vaid kaks, teised on volikogu liikmetega õppereisil Euroopas.

«See on volikogu reis, millega läks kaasa ka vallavalitsus,» selgitas Tartu valla registripidaja-sekretär Doris Grünvald. Ta lisas, et vallavalitsuses on sel nädalal tööl peale tema veel maanõunik, teised on õppereisil.

Valla kodulehe andmetele tuginedes selgub, et õppereisi tõttu on sel nädalal tühjad vallavanema, vallasekretäri, vallaarhitekti, sotsiaalnõuniku, sotsiaaltööspetsialisti, finantsjuhi ja kahe raamatupidaja kabinetid. «Rahvas teab, et sel nädalal ametnikke ei ole, valla kodulehel on info üleval,» märkis Doris Grünvald.

Valla kodulehel seisab: «Tartu Vallavolikogu ja Vallavalitsus viibivad õppereisil Põhja-Poolas ning Saksamaal alates 11. maist kuni 17. maini. Õppereis kannab eesmärki tõhustada koostööd ja selgitada ühiseid arengusuundi omavalitsuse siseselt ja vahetada omavalitsuste töö kogemusi Saksamaa partneritega ning tutvuda turismi- ja arendustegevustega Poolas.»

Kui palju inimesi sel nädalal õppereisil viibib, kui palju on nende hulgas 21-kohalise volikogu liikmeid, kas reisi eest maksab Tartu vald või reisiseltskond ise, ei õnnestunud teada saada. Tartu vallavolikogu esimees Üllar Loks, vallavanem Aivar Soop ja volikogu liige Jaan Õunapuu telefonile täna ei vastanud.

Tartu valla esindus on teinud ka varem pikemaid ühiseid õppereise. Näiteks 2012. aasta aprillis käis vallavalitsuse, volikogu ja valla asutuste 26-liikmeline esindus ning nendega liitunud lauatenniseklubi treener nädalasel õppereisil Hiinas, kus tutvuti Pekingi spordikooli ja Pekingi kesklinnast 40 kilomeetri kaugusele jäävas äärelinnas Fangshanis asuva geopargiga.

Mõni nädal hiljem võeti ette õppereis Austriasse, et tutvuda taastuvenergia võimaluste ja Euroopa geoparkidega.  

Pikemalt saab lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles