Pildid: põdra pöörane seiklus Tartu tänavatel lõppes õnnelikult

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast Tartu tänavaile seiklema sattunud põder jõudis viga saamata ja suuremaid kahjusid tekitamata loodusesse tagasi.

Lõuna päästekeskuse teatel leidis vahejuhtum aset pärast kella üht öösel. Tunnistajate kinnitusel püüdsid metslooma linnast välja suunata päästjad ja mitmed politseiekipaažid.

Põder avastati kesklinnast kaubamaja lähedalt, kus ta jooksis vastu ehitusobjekti piirdeaeda. Kuna uinutipüssi ega teisi abivahendeid nii suure looma vastu kasutada ei olnud, otsustasid korrakaitsjad metsaelaniku politseiautode abil linnast välja suunata.

Paanikas loom jooksis kaubamaja juurest edasi Aleksandri tänavale ja põikas sisse Karlovasse. Mitmeid kordi püüdis ta peita end majade vahele ja hoovidesse ning korrakaitsjatel tuli teda lausa taga otsida.

Edasi suundus loom Vaksali tänavale ning käis ära ka Näituse tänavas. Päästjail ja politseil tuli üha hargneda ning blokeerida teeotsi. Lõpuks saadi põder liikuma õiges suunas ning politseieskordi saatel jõudis ta Betooni tänava kaudu linnast välja.

Metsloomad, eriti väiksemad, satuvad linnadesse tihti, kuid leiavad enamasti iseseisvalt tee asulatest välja. Suuremad põdrapullid kipuvad linnadesse jooksuajal (oktoobris või novembris), noori mullikaid võib kohata pigem kevaditi.

Keskkonnaamet soovitab metslooma nähes teavitada kohe keskkonnainspektsiooni numbril 1313. Samuti tasub metsloomadest hoida võimalikult kaugele, et anda neile taganemisruumi ja hoida ära võimalikke rünnakuid, mida nurka aetud loom võib ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles