Tartus esitleti raamatut Eesti imetajatest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teos «ENSV imetajad» ilmus 1957. aastal ning pärast seda pole sellises mahus ülevaadet Eesti loomastikust trükist välja tulnud. Nüüd tuli.

Täna esitleti Tartus ülikooli zooloogiaosakonnas raamatut «Eesti imetajad. Liikide tundma õppimise teejuht», mis võtab kokku ja annab ülevaate kõigist Eestis elutsevatest imetajaliikidest.

See pole pildiraamat, vaid on mõeldud kõrgkooliõpikuks, märkis kogumiku üks autoreid Jaanus Remm. Et vahepeal ei ole midagi sellesarnast ilmunud, oli raamatu järele suur vajadus, selgitas ta. «Tudengite peal on seda juba katsetatud,» muheles Remm.

Samuti autorite hulka kuuluv Harri Valdmann lisas, et kuna teose järele oli vajadus juba ammu, siis on ka vahepealsetel aegadel raamatu kokkupanekuks mitu korda hoogu võetud. «Kõige tähtsam on, et see on nüüd valmis.»

Teos on saadaval eelkõige elektrooniliselt, kuid kui keegi vajab seda trükitud kujul, tuleb autoritega ühendust võtta.

Viimastel aegadel on ilmavalgust näinud veel mitu Eesti elustikku põhjalikult tutvustavat raamatut, näiteks kiilidest, päevaliblikatest ning üks laululinnuraamat. Teadlaste sõnul tekib iga uue raamatuga juurde noori huvilisi, keda mingi teos on innustanud, ning neist saab meie teadlaskonna järelkasv.

«Eesti imetajad. Liikide tundmaõppimise teejuht»
Autorid: Jaanus Remm, Oliver Kalda, Harri Valdmann, Epp Moks, 2015
Retsensendid: Andrei Miljutin, Tiit Maran
Keeletoimetaja: Monika Salo
Kujundaja: Kerti Alev, Digitar Interactive OÜ
Maht: 157 lk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles