Side Saksamaaga otsustas laste keelevaliku

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Pärnpuu valis just saksa keele õppimise võimaluse pärast oma laste kooliks Tartu Raatuse kooli. Pildil vasakult Varmo (11), Reena, Reelika (14), Vello ja Jaana (15) Pärnpuu ning Raatuse kooli saksa keele õpetaja Tiina Hallik.
Perekond Pärnpuu valis just saksa keele õppimise võimaluse pärast oma laste kooliks Tartu Raatuse kooli. Pildil vasakult Varmo (11), Reena, Reelika (14), Vello ja Jaana (15) Pärnpuu ning Raatuse kooli saksa keele õpetaja Tiina Hallik. Foto: Margus Ansu

Pärnust pärit perekond Pärnpuul ei tekkinud Tartusse kolides küsimustki, millisesse kooli oma lapsed õppima panna. Soov, et lapsed saaksid korraliku saksa keele suhu, suunas vanemate pilgu kõhklusteta Raatuse kooli poole.

Kuna iga kord tuli Saksamaal olla neli kuud jutti, oli loomulik, et kui Pärnpuude perre sündisid lapsed, veetis pere treeningute aja Saksamaal üheskoos. Pere vanim tütar Jaana, kes käib nüüdseks Raatuse kooli 9. klassis, püüdis esimesi saksakeelseid sõnu järele aimata juba aastaselt Saksamaal kodus hooviväraval kõõludes ja möödujaile «Tuut!» hüüdes (saksa keeles «Tschüss!»).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles