Uue keskuse nime ideevõistlusele laekus üle 800 pakkumise

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna rajatava uue keskuse eskiisvaade.
Tartu kesklinna rajatava uue keskuse eskiisvaade. Foto: eskiis

Vana kaubamaja krundile kerkiva uue keskuse nime ideevõistlusele, mis kestis ligi kuu aega, esitati 804 ettepanekut. Uuele keskusele nimepaneku ideid esitas 569 inimest.

Tartu tarbijate kooperatiivi turundusteenistuse juhi Kaire Krevaldi sõnul tuli sedavõrd aktiivne osavõtt võistlusest ettevõttele meeldiva üllatusena.

«Oleme meeldivalt üllatunud, et konkursile tuli nii palju nimekandidaate,» sõnas Krevald. «Enne ideekonkursi väljakuulutamist mõtlesime, et kui saame 200–300 ettepanekut, on see väga hea tulemus. Tuli aga mitu korda rohkem.»

Paljud pakutud nimed olid seotud naabruses asuvate keskustega (Karman, Kuub), ajalooga (Tarvas, Tarbatu keskus, Vana Kaubamaja), asukohaga (Südalinna, Riia, Kalevi keskus) ja arhitektuuriga (Kvartal, Mosaiik). Korduvalt esines ka nimevariante Pesa, Tartu Süda, Naba, Vabaduse keskus, Heade Mõtete keskus.

Kuigi enamik osalejaid esitas oma pakkumuse veebilehe kaudu, oli ka selliseid tartlasi, kes tõid oma nimeideed Tartu TK kontorisse kohale ise. Näiteks üks nostalgialembene idee oli trükitud trükimasinaga ning vormistatud retrostiilis. Üks pakkuja oli põletanud üheksa nimevarianti vineerile ning lisanud igaühe juurde luuletuse. Paljud olid oma ettepanekut ka pikemalt põhjendanud.

1. juuniks valib žürii välja kümme kõige huvitavamat nimeideed, mille esitajaid premeeritakse kinkekaardiga. Auhinnasaajate nimed avaldatakse Tartu TK kodulehel ning nendega võetakse isiklikult ühendust. Uue keskuse nimi avalikustatakse sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles