Tartu palliklubi tuli Soome JBT turniirilt medalitega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu palliklubi korvpallipoisid Soome turniiril.
Tartu palliklubi korvpallipoisid Soome turniiril. Foto: Erakogu

Äsjasel rahvusvahelisel JBT turniiril Soomes Turus läks Tartu palliklubi korvpallipoistel väga hästi. Kõik võistkonnad jõudsid medalitele.

Tartu palliklubi juhataja Priit Paama kirjelduse järgi pidasid tartlastest kõige tasavägisemaid mänge 2004. aastal sündinud poisid. Tulemuseks oli kolmas koht. Pronksimängus õnnestus võita Rootslasi. «Rasmus Allik võttis kaitses hästi vastaste ülipikka poissi. Kaarel Välb ja Andreas Sass tegid skoori ning kogu võistkond oli pärast mängu üliõnnelik,» rääkis Paama.

2005. aastal sündinud poisid võitsid teel finaali kindlalt kõik neli mängu. Finaalis oli vastas koduvõistkond Turu NMKY. Viie veaga kukkusid kiiresti mängust välja Andri Kutsar ja Andre Paidre. «Vastastel oli päris tihe kaitse ja me ei saanud vajalikke korve,» tõdes Paama, kuid leidis, et ka hõbe on igati tubli saavutus.

Nooremad poisid, kes sündinud 2006. ja 2007. aastal, näitasid head mängu just play-offis, kus võideti teise alagrupi võitjat KU68-t. Tasavägises mängus tabasid murranguhetkel hästi Markus Mölder, Romet Peets, Aaro Põder ja Renee Raiste. Poolfinaalis olid meie poisid üle Espoo Honkast 41:23.

Finaal Helsinki Topo vastu kujunes alguses närviliseks ja poisid olid päris väsinud, rääkis Paama. Lisaks hakkas kummitama mõte, kas laeva peale ikka jõutakse. «Finaal algas pühapäeval kell 16 ja kui mängu keskel jäime kaotusseisu, ei hakanud enam mängu päästma.» Tasuks hõbemedalid.


Soome Turu JBT turniiri tulemused:

2004. a. sündinud poiste võistkonda kuulusid Kaarel Välb, Andreas Sass, Art-Richard Müürsepp, Henrik Ted Högström, Rasmus Allik, Andre Möller, Maximus Solman, Sten-Erik Ujuk, Marcus Tamme, Sander Kets, Randar Rõlkov ja Stanislav Remets. Treener Priit Paama.

Meie-Akersberga I (Rootsi) 43:38
Meie-Nokia 33:65
Meie-Pyrintö 47:37
Meie-Turun NMKY 56:68
Meie -Akersberga Röd 56:53
Pronksmedalid võideti 12 võistkonna hulgas.

2005. a. sündinud poiste võistkonda kuulusid Kert Viilol, Andre Paidre, Markos Paltser, Andri Kutsar, Fredrik Liiva, Marten Malmre, Martin Albert, Mathias Meitern, Martin Villem Sabre ja Daniel Kaljula. Treener Tanel Kaljula.

Meie-Viimsi 59:26
Meie-HNMKY Bulls 56:38
Meie-Pyrintö 56:14
Meie-Viimsi must 58:16
Meie-Helsinki NMKY Spurs 54:30
Meie-Turun NMKY 39:56
Hõbemedalid võideti 16 võistkonna hulgas.

2006-2007. a. sündinud poiste võistkonda kuulusid Markus Mölder, Martin Vislapuu, Aaro Põder, Märten Toom, Kristjan Karhu, Karl-Erik Õun, Rasmus Kask, Rasmus Viitkar, Renee Raiste, Romet Peets, Morris Malmre ja Urmo Uibopuu. Treener Erkki Voronin.

Meie-Viimsi 36:13
Meie-Hel Topo 38:63
Meie-Ku68 46:34
Meie-Honka 41:23
Meie-Topo 22:68
Hõbemedalid võideti 12 võistkonna hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles