Lutsu majamuuseumis algavad aiapäevad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maikuus tulevad Oskar Lutsu majamuuseumis (Riia 38) traditsioonilised aiapäevad, kus saab kuulata muusikat ja jutte ning vaadata teatrietendusi.

Aiapäevad algavad neljapäeval, 14. mail «Tootsi peenra» õpikojaga, kus lapsed saavad istutada lilli ja külvata taimi, teatas Tartu linnamuuseum.

Muuseumiööl, 16. mail laulab Laili Jõgiaas Villem Ridala tekstidele loodud Riho Pätsi soololaule. Teda saadab klaveril Anne-Mai Palm. Külastajatel on võimalik panna end kirjaniku rolli ja ise tekste luua. Muuseumis on avatud Villem Grünthal-Ridala 130. sünniaastapäevale pühendatud näitus tema elust ja loomingust.

Seejärel keskenduvad aiapäevad sõnale ja mängule. 19. mail kuulatakse jutte, joonistatakse ja mängitakse Pia Hanslepa jutupliiatsitundides. 21. mail toimub teatripäev, kus esinevad Tartu koolide õpilastrupid. 25. mail on võimalik osaleda muusika ja varjuteatri õpikojas.

Aiapäevad lõpevad muusika ja lauluga lastekaitsepäeval, 1. juunil. Kell 18 astuvad kontserdil üles Tartu laulupeomuuseumi segakoor, laulustuudio Fa-Diees laululapsed ja Tartu I muusikakooli klarnetiansambel. Pärast kontserti on kõigil huvilistel võimalik osaleda paberist meisterdamise õpikojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles