Kapo: avalikkusele ei ole tänavakunsti asjus midagi jagada

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu 8. maid sai president Putini nägu Anonymouse ehk Guy Fawkesi maski ja teksti "Ilves ja Vova olid siin!!!".
Ööl vastu 8. maid sai president Putini nägu Anonymouse ehk Guy Fawkesi maski ja teksti "Ilves ja Vova olid siin!!!". Foto: Paavo Kuldkepp

Vastuseks Tartu Postimehe küsimusele, kuidas on seotud Sõpruse silla all tänavakunstnike teoste ülevärvimine kapoga, vastas kaitsepolitseiameti pressiesindaja täna ennelõunal ühe lause: «Kaitsepolitseil ei ole sellel teemal midagi avalikkusega jagada.»

Küsimuse põhjustas Tartu abilinnapea Jarno Lauri sissekanne oma Facebooki lehele pühapäeval umbes kell 11.15. «Tartus nüüd selline ausammas ametniku mõistusele. Tervitan meie (kaitse)politsei ja linnaametnike teravat taipu ja loodan, et Vova kaotamine polnud ainuke, millega Kapo viimasel paaril päeval hakkama sai. Vabandust!».

Sõpruse silla sammas sai reede hommikul linnavalitsuse käsul halli värvikatte. Värv kattis äsjase tänavakunstifestivali ajal 24. aprillil kunstnik Edgar Tedresaare poolt sambale maalitud president Toomas Hendrik Ilvese portree, mille pea asemele oli kümmekond päeva hiljem, ööl vastu 4. maid tundmatu kunstniku kätetööna tehtud president Vladimir Putini pea ja lips. Portree alla oli tekkinud kiri «Onu Vova teeb kõik korda!!!».

Ööl vastu 8. maid sai Putini portree Anonymouse ehk Guy Fawkesi maski. Ööl vastu 9. maid tekkis halliks värvitud sambale mälestustekst koos seda ümbritseva leinaraamiga «RIP Ilves ja Vova olid siin! 24.04.2015 – 08.05.2015». Nii nagu Anonymouse maskiga täiendatud president Putin, sai seegi tänavakunstiteos vaatamiseks sambal olla vaid mõne tunni. Linnavalitsuse hall värv kattis varahommikul sellegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles