Rallikrossisari algas meeleoluka kihutamisega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallikrossisarja avaetapp Elva lähistel Kulbilohu rajal.
Rallikrossisarja avaetapp Elva lähistel Kulbilohu rajal. Foto: Mari Kirss

Elva lähistel Kulbilohu krossirajal laupäeval alanud Eesti meistrivõistluste sari rallikrossis tõi rajale kogu talve ehitatud tehnika ja kohale hulga pealtvaatajaid.

TouringCari klassis võttis võidu 2014. aasta Eesti meister Kalmer Vaht, vahendas korraldajate teade. Vahul oli hea start, mis tagas talle terve finaali vältel esimese positsiooni. Ring ringi järel konkurentide ees vahet suurendades läbis ta jokkeri (kohustuslik keerukas lisalõik rajal, mida tuleb igal sõidul läbida ühe korra) viimasel ringil. Teise koha saavutas Margo Soomets, kellel stardis nii hästi ei läinud, kuid esimesel ringil läbis ta jokkeri, peale seda sai ta hakata konkurente püüdma. Rommi Pukk, keda mõnda aega pole rallikrossiradadel nähtud, tuli taas ning võttis poodiumi kolmanda koha.

Super1600 klassis oli võidusõit üsna pingeline. Tehniliste probleemide tõttu ei saanud mullune pronksiomanik Janno Ligur pärast teist eelsõitu startida. Ebaõnn tabas ka Artis Baumanist, kes keeras ringi viimast kurvi läbides auto üle katuse. Finaalis võidutses 2014. aasta meister Andre Kurg. Poodiumi teise koha võttis Arvo Kask. Eelsõidus murti käigukang, mis saadi küll korda, kuid finaalis murdus see taas. Olenemata käigukangi murdmistest lõppes Kurele päev edukalt. Poodiumi kolmandale kohale tuli Siim Saluri, kes plaanib Eestis kaasa teha vähemalt kaks etappi.

Junior1600 klassis võttis võidu samuti 2014. aasta meister Mihkel Varul, kes sel korral võistles vana võistlusautoga (Volkswagen Golf). Teise koha sai kõigest 13-aastane Soome kodanik Sami-Matti Trogen  ning kolmanda Venemaa kodanik Pavel Krichevsky.

SuperCari klassis võistlesid finaalis poodiumikohtade nimel neli võistlejat kuuest. Tarvi Poola, kelle võistlusauto oli Nissan Pulsar, pidi pärast teist eelsõitu võistlusest loobuma käigukasti purunemise tõttu, ning samuti jäi finaalist kõrvale Oliver Oberg, kel purunes roolilatt.

Finaalis võistlesid lätlane Janis Baumanis, Andri Õun, Otto Täht ning Ricardo Bortkevitš. Võidu võttis Janis Baumanis, teise koha saavutas Andri Õun ning kolmanda Ricardo Bortkevitš, kes jättis napilt seljataha Otto Tähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles