Politsei püüab Tartus kummivilinale piiri panna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei käis parklatesse kogunejaod kontrollimas ka mullu. Et ööpäevaringset politseivalvet ei saa parklatesse üles panna, muutus asfalt selles Sõbra tänava parklas rehvijälgedest mustatriibuliseks.
Politsei käis parklatesse kogunejaod kontrollimas ka mullu. Et ööpäevaringset politseivalvet ei saa parklatesse üles panna, muutus asfalt selles Sõbra tänava parklas rehvijälgedest mustatriibuliseks. Foto: Kristjan Teedema

Soojad kevadilmad on jälle käes ja nagu varasematelgi aastatel, kipuvad Tartu parklatesse kogunema autohuvilised, kes lähevad oma sõiduriistaga ülemeelikuks. Politsei hinnangul on kõikvõimalikud kiirendamised ja driftimised ohtlikud ning kogunemistel lubatakse hoida silm peal.

Ka eile kogunes Tartus ühe kaubanduskeskuse parklasse sadakond autohuvilist, kellest mitmed sattusid kihutamisega politsei huviorbiiti, kinnitas Lõuna prefektuur.

Enne kella kaheksat õhtul sai politseipatrull väljakutse Rehepapi teele, kus inimesed kaebasid kihutamise ning kummivilina üle. Väljakutsele reageerinud politseinikud tabasid piirkonnast 32-aastase Kalvi, kelle juhitud Audil oli sel hetkel linnaliikluses lubatud 50 km/h asemel spidomeetri peal umbes 90 km/h sees. Selline liiklusrikkumine võib kaasa tuua kuni 400-eurose rahatrahvi, millele võib lisanduda veel juhtimisõiguse äravõtmine kuni pooleks aastaks, manitseb politsei.

Umbes pool tundi hiljem pidas politsei Tartus kinni Opeli, mille roolis olnud 20-aastane Mikk ületas sõidukiirust vähemalt 60 km/h. Raske rikkumine viis mehe otsejoones arestimajja, kus ta ootab kohtuistungit ja seal määratavat karistust.

Kella üheksa ajal liikus patrull Sõbra tänavale, kus oli tarvis pilk peale heita sinna kogunenud autohuvilistele. Ootamatult vihises politseiauto eest läbi ühest parklast teise kihutanud BMW, millega kokkupõrke vältimiseks tuli politseinikel teha äkkpidurdus. Keegi õnneks viga ei saanud ning ka masinad jäid terveks. Liiklusohtliku olukorra tekitanud 23-aastasele Urmole määrati karistuseks rahatrahv.

Politsei tuletab meelde, et enda ja oma sõiduvahendi võimete proovimiseks ei ole linnaliiklus õige koht. Ka suurest kiirusest tingitud avariide tagajärjed on tavaliselt rasked, kinnitas Tartu politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Enn Virk.

Autohuviliste kogunemiskohti kontrollides avastab politsei sageli ka alkoholi tarvitanud autojuhte. «Selliste liiklejate näol pole tegu enam auto-, vaid alkohuvilisega, keda ükski tõsiseltvõetav autosõiduharrastaja oma üritusel sallida ei tohiks,» leidis Virk. Ta lisas, et autohuviliste kogunemised ei ole kaaslinlastele probleemiks, kui seda tehakse rahumeelselt ning kooskõlas seadustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles