Pildid: roheline liikumine tõi Tartu keskväljakule hiigelhobuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Roheline Liikumine püstitas Tartu Raekoja platsile Trooja hobust meenutava hiiglasliku täispuhutava kuju, juhtides tähelepanu Euroopa Liidu ja USA vahelise vabakaubanduslepingu (TTIP) ohtudele.
Eesti Roheline Liikumine püstitas Tartu Raekoja platsile Trooja hobust meenutava hiiglasliku täispuhutava kuju, juhtides tähelepanu Euroopa Liidu ja USA vahelise vabakaubanduslepingu (TTIP) ohtudele. Foto: Risto Mets

Eesti Roheline Liikumine tõi täna Tartu Raekoja platsile umbes kuue meetri kõrguse täispuhutava hobuse, mis peaks meid hoiatama Euroopa Liidu ja USA vahelise vabakaubanduslepingu (TTIP) varjatud ohtude eest demokraatiale, tervisele ja keskkonnale.

Korraldajate kinnitusel teeb neile muret toidu ohutus, sest USA surve on üsna tugev, mis puudutab GMOde ja praegu Euroopa Liidus keelatud kemikaalide kasutamist. TTIP mõjutab iga inimese tulevikku, kinnitas Eesti Rohelise Liikumise juhatuse liige Meriliis Kotkas. Liikumine näeb probleemi ka lepingu läbirääkimistes, kuna neid peetakse kinniste uste taga ning esikohal on ärihuvid.

Plaanitav välisinvestorite kaitse säte annab ettevõtetele võimaluse riike spetsiaalsetesse arbitraažikohtutesse kaevata, nõuda sisse suuri summasid ja mõjutada sellega meie standardeid, lisas Kotkas.

Vabakaubanduslepingu ohtudest räägitakse täna Tartus ja homme Tallinnas Tammsaare pargis. Mõlemal üritusel on kohal kaubanduslepingut sümboliseeriv hiiglaslik Trooja hobune.

TTIP ohtusid on kuulutamas käidud juba paljudes Euroopa riikides ning üritus liigub Eestist edasi Rootsi. Euroopas on paljud keskkonnaühendused, ametiühingud, tervisekaitsjad, loomade õiguste eest seisjad ja tarbijakaitseorganisatsioonid astunud vastu lepingu sõlmimisele ning üle Euroopa on kogutud üle 1,7 miljoni allkirja nõudmaks läbirääkimiste peatamist.

Ürituste kohta leiab rohkem infot www.roheline.ee/TTIP ja www.facebook.com/AvalikultTTIPst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles