Miina Härma gümnaasiumi õpilasfirma valiti Eesti parimaks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma gümnaasiumi 11. klassi poisid lõid õpilasfirma Wooch, mis valmistab käekelli.
Pildil vasakult: Roland Sirg, Magnus Loos, Henri Hallik ja Meelis Pihlap.
Miina Härma gümnaasiumi 11. klassi poisid lõid õpilasfirma Wooch, mis valmistab käekelli. Pildil vasakult: Roland Sirg, Magnus Loos, Henri Hallik ja Meelis Pihlap. Foto: Margus Ansu

Eesti õpilasfirmade võistlusel kuulutati täna võitjaks Miina Härma gümnaasiumi 11. klassi noormeeste firma Wooch, mis toodab käsitööna puidust käekellasid. Woochi esindajad lähevad suvel Eestit esindama Euroopa õpilasfirmade võistlusele Berliini.

Õpilasfirmade võistlus tõi täna Tallinnas innovatsioonikeskusesse MEKTORY kokku kakskümmend Eesti kõige tugevamat õpilasfirmat, kes valiti võistlusele osalema eelnevalt esitatud tegevusaruannete põhjal.

Võistlus toimus kolmes voorus. Esiteks tutvustasid noored ettevõtjad oma toodet või teenust nelja minuti jooksul laval. Seejärel vestlesid nad kinniste uste taga žüriiga ning lõpetuseks pidid nad oma müügioskusi ja toodet või teenust tutvustama müügistendide taga.

Žürii esimehe ja Junior Achievement Eesti nõukogu liikme Peeter Tohveri sõnul pole ta nii häid ideid näinud üle pika aja ning žüriil oli raske välja valida see üks kõige parem.

Lõpuks suudeti välja valida õpilasfirma Wooch, kuhu kuuluvad Miina Härma gümnaasiumi neli 11.b klassi õpilast: Meelis Pihlap, Roland Sirg, Magnus Loos ja Henri Hallik. Noormehi juhendab Karmo Kurvits.

Õpilastele tõi žürii sõnul võidu põnev idee, väga hea teostus ning ka võime ajanäitajaid väga edukalt müüa.

Tartusse tuli võistluselt ka pronksmedal. Kolmanda koha teenisid Hugo Treffneri, Kristjan Jaak Petersoni ja Jaan Poska gümnaasiumi õpilaste firma Sporter, mis loob noortele tutvuste loomiseks põnevaid spordiüritusi. Õpilaste visiooniks on mitmekesisem ja tervislikum ühiskond õnnelike sportlike noorukite näol. Firmasse kuuluvad: Ian Allan Leman, Liisa Ansip, Peeter Pungar ja Siim Kask. Õpilasi juhendab Ülle Seevri.

Eesti parim õpilasfirma läheb Eestit esindama Saksamaale. Viimase kümne aasta jooksul on eestlased võistluse võitnud kahel korral. Viimase Euroopa võistluse võitnud firma Kolm Põrsakest registreeris oma tegevuse ettevõttena, mis tegutseb tänaseni.

Miina Härma gümnaasiumi noormeeste tammepuidust ajanäitajatega saab lähemalt tutvuda õpilasfirma Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles