Maratonirada ootab võistlejaid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval algab Otepäält 33. Tartu jooksumaraton, kuhu oodatakse tuhandeid jooksjaid ja kepikõndijaid.
Pühapäeval algab Otepäält 33. Tartu jooksumaraton, kuhu oodatakse tuhandeid jooksjaid ja kepikõndijaid. Foto: Margus Ansu

Tartu jooksumaratoni pikemale ja lühemale Otepää–Elva distantsile on registreerunud üle 4000 jooksja ja kõndija. Pühapäevast jooksuvõistlust soojendavad laupäevased lastejooksud ja heateojooks, kuhu korraldajad ootavad rekordarvu osalejaid.

Tartu jooksumaratoni võistluse direktori Kunnar Karu sõnul on maratonirada valmis, pannakse veel viimaseid tähiseid ja ehitatakse teeninduspunkte.

Ta lisas, et Tähtvere spordipargis on enne võistlust plaanis mõned rajatööd, kuna ilm on viimastel päevadel olnud jooksuvaenulik.

Lastejooksud menukad

Homme algavad maratoniüritused lastejooksudega, kuhu oodatakse igas vanuses lapsi. Lisaks on kolmandat aastat heateojooks, millega aidatakse reumahaigetel lastel spordiüritustest osa võtta.

Möödunud aastal osales 32. Tartu jooksumaratoni lastejooksudel 4023 last ja heateojooksul 1073 jooksjat ja kõndijat. Tänavu oodatakse lastevõistlustele kuni 4500 ja heateojooksule kuni 1500 osalejat.

«Ma kahtlustan, et lapsed võivad sellel aastal anda väga jõulise panuse. Kui lastejooks ja heateojooks kasvavad nii, nagu planeeritud, siis on rekordaasta tulemas. Põhidistantsidel on muidu osalejate arv enam-vähem sama,» rääkis Karu.

Rekordite ootuses

Tartu jooksumaratoni rajarekordi 1:11.38 jooksis 2011. aastal etiooplane Raji Assefa Worku. Eelmisel aastal oli kõige kiirem Eesti mees Roman Fosti ajaga 1:15.30. Naiste rajarekord 1:23.06 kuulub 2010. aastast keenialasele Irene Chepkiruile. Eesti naiste rajarekordi 1:26.59 omanik on 2012. aastast Evelin Talts.

Kunnar Karu ütles, et muidugi oodatakse igal aastal uusi rajarekordeid. Tema sõnul on maratonile tulemas mehi Keeniast, tugevaid jooksjaid Venemaalt ja samuti eelmise aasta võitja Roman Fosti, seega võib esikoha nimel minna tihedaks rebimiseks.

Tartu 33. jooksumaratoni suuremad üritused

Laupäeval Tähtvere spordipargis

  • kell 11 tillujooksud (distantsid 400 ja 850 m)
  • kell 12 heateojooks (4,3 km)
  • kell 12.10 kooliealiste minimaraton (2 km)

Pühapäeval

  • kell 11 Otepääl jooksu ja kepikõnni start (23 km)
  • Tartumaa tervisespordikeskuses kell 13 jooksu start (10 km), kell 13.15 kepikõnni start (10 km)
  • Lisainfo www.tartumaraton.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles