Mailaul toob mitmekesise programmi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme esineb Tartu Jaani kirikus Jaan Tätte.
Homme esineb Tartu Jaani kirikus Jaan Tätte. Foto: Artur Sadovski

Homsest laupäevani astub autorilaulufestivalil Mailaul Tartus üles üle kahekümne esineja Eestist ja välisriikidest. Festival pakub ka töötube ja vabalavakontserte.

Autorilaul ühendab endas muusikat, poeesiat ja esituskunsti. Mailaulu eesmärk on autorilaulu laiem teadvustamine ja väärtustamine. Festival algab homme  kell 18 Jaani kirikus kontserdiga, kus esinevad Drukmo Gyal Tiibetist, Mckinley Black USAst ja Eesti esinejatest Taisto Uustail ning Jaan Tätte.

Esimest korda toimuvad Mailaulu raames Heino Elleri muusikakoolis töötoad, mida on festivali programmis kolm: «Motivatsioon ja inspiratsioon» (Kirke Karja ja Carine Jessica Kostla), «Voice» (Mckinley Black, USA) ning «Capo ja alternatiivsed häälestused» (Daithi Rua, Iirimaa/Belgia).

Mailaulu peakorraldaja Juhani Jaeger juhib tähelepanu programmi mitmekülgsusele. «Püüame tabada korraga kolme märki: pakkuda publikule rikkalikku programmi, luua tuntud tegijate kõrval esinemisvõimalusi ka uutele tulijatele ning aidata kaasa laululoojate professionaalsete oskuste arendamisele workshop’ide kaudu,» nendib Jaeger.

Koostöös kirjandusfestivaliga Prima Vista leiab reedel kirjanduse majas aset «Ööülikooli» avalik salvestus, kus sõna võtab muusik Jaak Johanson.

12. autorilaulufestival Mailaul 7.–9. maini

Eestist ja välismaalt üle 20 esineja

Kontserdid Jaani kirikus, Jazzklubis, Genialistide klubis, Vilde lokaalis ja töötoad Heino Elleri muusikakoolis.

Esinejad ja programm festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles