Talgulised korjasid hulga süstlaid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rämpsust Hiinalinna rookinud talgulised leidsid Lehe tänavalt põõsaste vahelt hulga süstlaid. Töö lõpuks kogunes neid pea kolmveerand prügikotti.
Rämpsust Hiinalinna rookinud talgulised leidsid Lehe tänavalt põõsaste vahelt hulga süstlaid. Töö lõpuks kogunes neid pea kolmveerand prügikotti. Foto: Madis Tammeorg

Tartu kevadisel suurpuhastusel osalenud ligi tuhat talgulist koristasid paari nädalaga varjulistest kohtadest ja Emajõe äärest üle kolmesaja kuupmeetri olmeprügi. Endiselt andis palju tööd Hiinalinn, kus on end sisse seadnud ka narkomaanid.

Tartu heakorratalgutel Põhja puiestee lõpus, Hiinalinna Lehe tänava hooneteta ala võsaaluseid rookinud vabatahtlikud leidsid sealt kõikvõimaliku prügi kõrval ka süstlaid. «Päris ehmatav uus leid,» tõdes Tartu linnamajanduse osakonna linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg.

«Seal oli päris palju süstlaid, oma kolmveerand prügikotti sai neid täis. Arvame, et elame turvaliselt, et meil pole narkomaaniaprobleemi, aga elu näitab muud.» Lisaks süstaldele jäi talle 20. aprillist 3. maini peetud heakorratalgutel silma veel üks närune suundumus: «ärimehed» on hakanud kõrvalistes kohtades külmikuid laiali lammutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles