Jõgeval algab kooliteatrite festival

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse kooliteatrite festivali eelvoor Pärnumaal.
Tänavuse kooliteatrite festivali eelvoor Pärnumaal. Foto: Ants Liigus

Nädalalõpul võõrustab Jõgeva üleriigilist algklasside kooliteatrite festivali ning kokku tuleb 267 noort teatritegijat kõikjalt vabariigist.

Eesti Harrastusteatrite Liidu teatel oodatakse festivalile 15 maakonna, Tallinna ja Tartu algklasside kooliteatreid. Kokku osaleb 17 kooliteatrit 18 lavastusega. Festivalile eelnesid maakondlikud kooliteatrite eelvoorud, kus valiti välja lavastustest need kõige põnevamad.

«Kooliteater 2015 Jõgeva» korraldavad MTÜ Tähetund, Jõgeva kooliteater Liblikapüüdja ja Jõgeva põhikool koostöös Eesti Harrastusteatrite Liiduga. Etendused jõuavad Jõgeva kultuurikeskuses lavale 8. ja 9. mail.

Kooliteatrite riigifestivale korraldatakse juba 1982. aastast. Jõgeva on selle aja jooksul olnud neist mitmete korraldaja. Viimatikohtusid Jõgeval gümnaasiumi kooliteatritegijad 2013. aastal. Algklasside kooliteatrite festivalid said alguse 2001. aastal Abja-Paluojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles