Laupäeval peetakse Tartus kevadlaata

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetakse Tartu kesklinnas kevadlaata.
Laupäeval peetakse Tartu kesklinnas kevadlaata. Foto: Sille Annuk

Laupäeval, 9. mail kell 10 algab Tartu kesklinnas traditsiooniline kevadlaat, mida korraldatakse juba 15. korda. Ühtlasi tähistatakse ka Euroopa päeva.

Raekoja platsil ja Küüni tänaval kihaval laadal on väljas ligi 350 kauplejat, teatas Tartu linnavalitsus.

Kaubeldakse kodumaise toidu- ja talukaubaga, värskeid küpsetisi pakub liikuv pagarikoda. Käsitöömeistrid löövad lettidele kudumeid, puidust esemeid, punutisi, mahekosmeetikat, ehteid, kaltsunukke, keraamikat ning palju muud toredat.

Rohkelt on end laadale kirja pannud ka istikute, seemnete, sibulate ja muu kevadise aiakraami müüjaid.

Raekoja platsile püstitatud laval astuvad esinejad üles kuni kella viieni õhtul. Kevadlaadale tulevad lapsi ja laadarahvast rõõmustama ning põnevaid elamusi pakkuma Kolme Põrsakese teadussõu, Ülenurme muusikakooli laulustuudio lapsed, tantsustuudiote Error ja Shaté õpilased.

Esinevad ka Sirje ja Rein Kurg ning lõõtsamees, kes loob mõnusat meeleolu mitmes paigas.

Põnevat ja harivat programmi pakub Atlantise sadamasillal kell 13–15 Lõuna prefektuur: piirivalve, politsei, päästeameti ja kiirabi töötajad tuletavad meelde veeohutuse nõudeid, tehakse vetelpääste demonstratsiooni. Kohal on vetelpäästekoerad.

Laada ajal tähistatakse ka Euroopa päeva. Kohal on Euroopa riikidest vabatahtlikud, kes jagavad kogemusi ja korraldavad põnevat tegevust. 

Maailmakohvikus arutletatakse aktuaalsetel teemadel, avatud on  elav raamatukogu, lapsed saavad meisterdada ning loositakse auhindu.

Kell 16.30 esineb Elisa Kolk. Kogu päeva jooksul saab vastata viktoriiniküsimustele Euroopa kohta ning päeva lõpus loositakse vastanute vahel välja tahvelarvuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles