Linnutundjad kutsuvad vaatlushuvilisi tornidesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Aardla poldri linnuvaatlustorn.
Pildil Aardla poldri linnuvaatlustorn. Foto: Sille Annuk

Sel nädalavahetusel, 9. ja 10. mail tähistatakse taas rahvusvahelisi rändlindude päevi ning Eesti ornitoloogiaühing kutsub sel puhul kõiki linnuhuvilisi tornide linnuvaatluspäevale.

Linnuhuvilisi ootavad laupäeval, 9. mail 16 juhendajaga vaatlustorni üle Eesti. Üheskoos saab linde vaadelda ja täiendada oma teadmisi piirkonna linnustikust. Tartumaal on juhendajaga torne neli: Vitipalus, Aardla Poldril, Lähtes ja Tartu toomkiriku tornis.

Kuna selle aasta linnuks on viud, siis pööratakse suuremat tähelepanu röövlindude tutvustamisele ja mõnes tornis räägivad röövlinnujuttu meie selle ala spetsialistid. Igas tornis peetakse ka liiginimekirja ning selgitatakse välja Eesti linnurikkaim vaatlustorn.

Juhendajaga tornide asukohad, külastusajad ja muu vajaliku teabe leiab ornitoloogiaühingu veebilehele üles pandud kaardilt.

Huvilised end registreerima ei pea. Ilma juhendajata vaatlustornides võib linnuvaatlust ja liiginimekirja teha omal käel. Sel juhul tuleb vaatlustulemused edastada koordinaator Thea Permile laupäeval hiljemalt kell 17 e-postiga aadressil Thea@tallinna-linnuklubi.ee. Kirja tuleb panna vaatluse koht ja kellaaeg, kohatud liikide nimekiri, vaatlejate nimed või arv ning kontaktisiku telefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles