Tartu ülikool võõrustab kuutkümmend väliskülalist

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone täna, 5. mai hommikul.
Tartu Ülikooli peahoone täna, 5. mai hommikul. Foto: Aime Jõgi

5. kuni 7. maini on Tartu ülikoolis Erasmus+ programmi raames töötajakoolitus teadlasmobiilsuse soodustamisest ja tugiteenuste arendamisest. Utrechti võrgustiku aastakoosolekut, mida peetakse 6. kuni 8. maini, võõrustab Tartu ülikool esimest korda, koosolek korraldatakse igal aastal erinevas ülikoolis.

Rahvusvahelise õppe peaspetsialisti Ülle Tensingu  sõnul on Utrechti võrgustikku kuuluvatest ülikoolidest oodata Tartusse ligikaudu 60 väliskülalist. «Võõrustava ülikoolina on meil hea võimalus kinnistada ja edendada partnerlussidemeid Euroopa nimekate ülikoolidega ning tutvustada Tartu ülikooli kui arvestatavat sihtkohta teaduskoostööks või õppimiseks,» ütles Tensing.

Utrechti võrgustikku kuulub koos Tartu ülikooliga 31 Euroopa ülikooli 29 riigist. Võrgustiku eesmärk on aidata kaasa kõrghariduse rahvusvahelistumisele eelkõige üliõpilasvahetuse edendamisega.

Võrgustik teeb koostööd USA ja Austraalia ülikoolide samalaadsete konsortsiumitega. TÜ on olnud võrgustiku liige ja osalenud aktiivselt võrgustiku tegemistes aastast 2006.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles