Eesti presidendi portreed asendas Vene presidendi portree

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini portree Sõpruse silla all.
Vladimir Putini portree Sõpruse silla all. Foto: Raimu Hanson

Sõpruse silla kandepostile on tekkinud Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese näopildi asemele Venemaa presidendi Vladimir Putini portree.

Kunstnik Edgar Tedresaar maalis tänavakunstifestivali Stencibility aegu Sõpruse silla alla kahele kõrvutisele kandepostile Lennart Meri ja Toomas Hendrik Ilvese portree. Praeguse presidendi pea ja kaelaside on ümber maalitud ning autori signatuuri asemele on lisatud kiri «Onu Vova teeb kõik korda!!!».

Edgar Tedresaare sõnul on ülemaalimine toimunud arvatavasti ööl vastu esmaspäeva.

«Teise autori idee muutmine on väga omane tänavakunstile ja midagi sellist on ju Tartus varemgi tehtud – Lutsu raamatukogu seinal olnud kerjava Tammsaare pea asendati Ansipi peaga,» ütles ta. «Igaüks, kes oskab ja tahab, saab tänavakunsti sekkuda ja tekitada n-ö arutelu ühiskonnas.»

President Ilvese pea asemele president Putini pea maalinud isiku sillaalust tegevust peab maalikunstnik Tedresaar teostuse poolest väga professionaalseks. «Ka tekst on profilt kirjutatud,» lisas ta. «See kõik on hästi läbi mõeldud ja peenelt tehtud.»

Kas Tedresaar maalib Putini portree üle? Mis saab edasi?

«Hetkel küll seda plaanis ei ole,» ütles ta. «Kõik oleneb sellest, kuidas meedia seda vahendab ja käsitleb. Teos elab edasi, ei tea, mis sinna veel peaks tulema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles