Tartu uue keskuse ehitus jõudis Aleksandri tänava tasapinda

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue keskuse ehitus.
Uue keskuse ehitus. Foto: TTK

Eelmisel nädalal alustati Tartu kesklinnas vana kaubamaja krundile rajatava uue äri- ja kaubanduskeskuse nullkorruse laepaneelide ehk esimese korruse põranda paigaldusega.

Laetöödega tehti algust Aleksandri tänava poolses küljes, kuhu on kavandatud nn kohvikute allee.

Möödunud neljapäevaks jõuti laepaneelide paigaldusega Aleksandri tänava tasapinda ehk ehitussüvendi põhjast 12,5 meetrit ülespoole.

«Nullkorruse lae kogupinnast on paigaldatud viiendik,» ütles TTK Investeeringute OÜ ehitusjuht Lembit Kalev. «See tähendab, et tänaseks on paika saanud pool keskusesse kavandatud Maksimarketi laest.»

Tööga liigutakse järk-järgult keskuse Turu tänava poolse ala suunas, samal ajal jätkatakse esimese korruse raudbetoonkarkassi montaažiga. «Ehitus kulgeb vastavalt peatöövõtjaga kokku lepitud graafikule,» lausus Kalev.

Uuele keskusele pannakse nurgakivi juuni esimeses pooles. TTK Investeeringute OÜ poolt arendatava hoone üldpindala on 55 000 ruutmeetrit ja selle valmimisajaks on planeeritud 2016. aasta kevad.

Viimast nädalat on käimas ka uue keskuse nime ideekonkurss, mille eesmärk on leida järgmisel aastal valmivale hoonele nimi, mis sobib keskuse tegevusega ning on keskuse identiteedi loomise aluseks. Ettepanekuid ideekonkursile saab esitada Tartu Tarbijate Kooperatiivi kodulehel: www.tartutk.ee/nimekonkurss

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles