Kohus saatis linnas pea 200 km/h kihutanud loata juhi arestimajja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna seisis liiklushuligaansustega silma paistnud Aleksei kohtu ees.
Täna seisis liiklushuligaansustega silma paistnud Aleksei kohtu ees. Foto: Kristjan Teedema

1. mai õhtupoolikul nägid nii mõnedki linlased Tartus Sõpruse sillal vaatepilti, mis võttis südame alt õõnsaks. Annelinna poolt Karlova suunas kihutas arutul kiirusel sõiduauto, mida jälitas politsei.

Kui politsei masina lõpuks Karlovas pidama sai selgus, et selles viibis kolm inimest. Sama auto on politsei huviorbiiti sattunud viimase poole aasta jooksul mitmel korral, nagu ka selle juht, 24-aastane Aleksei. Rooli keeranud mees oli kaine.

Enne kinnipidamist tegi auto arvukalt ohtlikke manöövreid ja äkkpidurdusi. Täna otsustas Tartu maakohus saata mehe 30 päevaks trellide taha.

Lõuna prefektuuri kinnitusel teatas kaasliikleja reedel, 1. mai õhtupoolikul Tartus Roosi tänavalt kesklinna suunas liikuvast sõiduautost Mercedes-Benz, mis teeb kahtlasi manöövreid ja mille juht võib olla tarvitanud alkoholi.

Politseipatrull leidis otsitava sõiduki lähipiirkonnast ning andis juhile peatamismärguande, misjärel auto peatus. Politseiniku lähenedes muutis roolikeeraja aga meelt ja sõitis edasi. Ülisuure kiirusega linnaliikluses kihutades tekitas mees mitmeid liiklusohtlikke olukordi ja seadis sellega ohtu kõik teele jäänud kaasliiklejad. Tartu Postimehe andmetel ulatus põgeneja kiirus paiguti 200 km/h lähedale. Samuti rikkus mees politsei eest põgenedes ja ohtlikke manöövreid tehes hulgaliselt liikluseeskirja.

Politsei tabas kihutanud sõiduki Saekoja tänava parklast. Autot juhtinud 24-aastase Aleksei kontrollimisel selgus, et ta on kaine, kuid juhiluba tal pole ja juhtimisõiguseta sõidu eest on teda varemgi karistatud.

Peatamise märguande tahtliku eiramise eest näeb seadus ette kuni 800-eurose rahatrahvi, kuni 30-päevase aresti ja võimaluse korral lisakaristusena ka juhtimisõiguse äravõtmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles