Nädal viib kokku tegusate noortega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riin Lumiste
Riin Lumiste Foto: SCANPIX

Täna algav Euroopa noortenädal pakub Tartumaal üritusesarja «Inspireeri mind». Plaanis on kohtumised tegusate noortega, kes korraldavad arutelusid ja innustavad oma lugude kaudu ettevõtlikkusele.

Nädala jooksul peetakse noorteüritusi kõikjal Euroopas. Seekordse noortenädala teema on noorte aktiivne osalemine töö- ja ühiskonnaelus ning noorte rahvusvahelised võimalused. Eestis saab noortenädalal teoks ligi kuuskümmend sündmust, mis on tasuta ja avatud kõikidele huvilistele.

Tartumaal koordineerib esimest korda üritust Tähe noorteklubi ning fookuses on inspireerimine. Tänasest on võimalik iga päev Tartumaa noortekeskustes kohtuda noorte ja tegusate inimestega.

Näiteks osalevad motivatsioonikohvikutes Ciara tantsukooli looja Carolin Arnold, noorpoliitik Evert Rööpson, muusik Elisa Kolk, näitleja Anne-Mai Tevahi ja paljud teised.

Tähe noorteklubi noorsootöötaja ja Tartumaa noortenädala projektijuht Riin Lumiste rääkis, et Tartu linna noorsooteenistuse visiooniks on tegusad ja aktiivsed inimesed, sellest tekkiski idee otsida üles noored, kes on paistanud silma ja olnud julged.

«Kutsume aktiivsed noored kokku, et nad jagaksid oma kogemusi ning selle kaudu inspireeriksid tegutsema ja raamidest välja vaatama,» lisas Lumiste.

Lisaks motivatsiooniõhtutele pannakse Tartumaa koolidesse üles näitus «Mugavustsoonist välja», millega tutvustatakse noorele Erasmus+ programmi rahvusvahelisi võimalusi.

Koostöös Anne noortekeskusega korraldatakse 9. mail Raekoja platsil Euroopa päeva üritus «Euroopa Tartus?! Tartu Euroopas?!», kus saab osa võtta viktoriinidest ja mängudest. Kohal on ka välistudengid, kellele võib esitada küsimusi nende kodumaa ja välismaal õppimise kohta.

Samal ajal on kesklinnas maailmakohvik «Mina mõjutan …», kus arutatakse päevakajaliste teemade üle, nagu kütuseaktsiisi tõus ja sõda Ukrainas.

Noortenädala sündmusi korraldab sihtasutuse Archi­medes noorteagentuur koostöös riiklike, maakondlike ja kohalike partneritega mitmel pool Eestis.
---------------------

Euroopa noortenädal Tartus

• Kestab 4.–10. maini.

• Motivatsioonikohvikud Nõo noortekeskuses, Sillaotsa koolis, Lille majas, Tähe noorteklubis, Anne noortekeskuses.

• Programm: www.taheklubi.eu/Euroopa-Noortenadal-2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles