Kaheksapaatide regatil jäi peale TTÜ

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli kaheksapaatide regatil Kvissentalist Tartu kesklinna Atlantise ette edestas pealinna paatkond ülinapilt võõrustajaid.

Eesti Sõudeliidu kinnitusel oli seekordne mõõduvõtt võistluse ajaloo üks põnevamaid ja tasavägisemaid.

Loos andis raja valimise õiguse tallinlastele ning nad otsustasid paremkalda kasuks. Alguses kulges sõit tasavägiselt, kuni raja kurviliseimas osas, Valgeveski kohal, kasutas TÜ paatkond sisekurvi eelist ja mindi poole paadipikkusega juhtima. Hiljem pakkus kaldajoon aga soodsamaid tingimusi tallinlastele ning kaotusmeetrid tehti tasa.

Kroonuaia sillast kuni Kaarsillani oli sisekurvi eelis taas Tallinnal ning edu kasvatati enne lõpujoont juba paadi pikkuseks. Viimane kurv Atlantise ette kaardus jällegi tugevasti tartlaste kasuks. Kõige napimalt, vaid ühe meetrise eduga võitis TTÜ.

Tallinna tehnikaülikooli paatkonda kuulusid Kaarel Kuslap, Marek Meiesaar, Madis Salumäe, Geir Suursild, Markus Ritson, Kaur Kuslap, Oskar Kuzmin, Martin Laius ja roolija Saale Timotheus.

Tartu Ülikooli eest võistlesid Uku Varblane, Mati Arend, Rait Merisaar, Karl Sutt, Risto Uustal, Mihkel Pari, Jaan Laos, Reigo Pihlak ning roolija Janika Kajara.

Kuulsa Oxford-Cambridge'i ülikoolide kaheksapaatide võistlusest innustust saanud regatti peeti 21. korda. 4,3 kilomeetri pikkuse distantsi Kvissentali linnajaost Atlantise ette rajarekord on 11.07.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles