Bussijuhikonkursil oli kolm kandidaati kohale

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe liinibuss.
Sebe liinibuss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sebe palgale Tartu linnaliini bussijuhiks tahab saada üle 400 kandidaadi, kellest firma valib töölepingu sõlmimiseks välja 130.


Bussijuhiks tahtjailt oli eilseks elulookirjeldusi laekunud 448. Nende hulgas ka 124 senise Tartu linnaliinide vedaja GoBusi bussijuhti. Naisi kandideerib bussijuhiks kaheksa.

Sebe juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnutsi vastas rohkem kui pool kandidaatidest Sebe nõudmistele. Enne vestlusi ja teste luges Sebe kvalifitseerunuks 250 bussijuhti. Vestlused on juba alanud. Häid töötajaid peaks valida olema piisavalt, leidis Väärsi.

Tuleva aasta 1. jaanuarist Tartu linnaliinidel sõitma hakkav Sebe vajab bussirooli ühtekokku 130 juhti.

Sebe alustab välja valitud bussijuhtidega töölepingute sõlmimist oktoobri alguses ja oktoobri keskpaigaks peaks olema kogu töötajaskond palgatud. Ehkki koolitused algavad juba detsembris, tuleb palgaarvestus ikkagi uuest aastast.

Hankekonkursi tulemusel valis Tartu bussifirma Sebe linnaliinide teenindajaks järgmiseks 6,5 aastaks. Selle aasta lõpuni jätkab GoBus, kes alustas linnaliinidel avaliku konkursi võitjana 1. jaanuaril 2006.

Kuigi ametiühing soovis, et Sebe võtaks seni GoBusi palgal olnud linnaliinibussijuhid üle kollektiivselt, eelistas Sebe korraldada oma meeskonna värbamiseks konkursi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles