Mati Pääsuke jätkab kehakultuuriteaduskonna dekaanina

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ kehakultuuriteaduskonna dekaan prof Mati Pääsuke.
TÜ kehakultuuriteaduskonna dekaan prof Mati Pääsuke. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna nõukogu valis oma 24. septembri istungil teiseks ametiajaks tagasi senise dekaani professor Mati Pääsukese.


Pääsuke töötab alates 2002. aastast Tartu Ülikoolis kinesioloogia ja biomehaanika professorina. Kehakultuuriteaduskonna dekaan on ta olnud ka aastatel 1989 - 1998 ja 2007 - 2010, vahendas ülikooli pressiteade.

Enne dekaani ametit juhtis professor Pääsuke aastatel 1998 - 2004 TÜ spordibioloogia ja füsioteraapia instituuti ning 2002 - 2007 oli ta kehakultuuriteaduskonna prodekaan.

Tuntud füsioterapeut Mati Pääsukese peamised uurimisvaldkonnad on närvi-lihassüsteemi adaptatsioon kehalisele treeningule, lihasväsimus, laste motoorika areng, motoorse võimekuse muutused vananemisel, osteoartroos ning füsioteraapia.

Pääsuke lõpetas 1976. aastal TÜ kehakultuuriteaduskonna. 1987. aastal kaitses samas bioloogiakandidaadi kraadi füsioloogia erialal.

Tema teaduspublikatsioonide üldarv on 440, sealjuures rahvusvahelistes teadusväljaannetes on ta avaldanud 83 artiklit. Lisaks on ta juhendanud kuut doktori- ja 44 magistriväitekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles