Galerii ja video: uhkes rongkäigus tulnud tudengid võtsid Tartus ööseks võimu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurte lippude lehvides ja lauluga sammus üliõpilasorganisatsioonide rongkäik Vanemuise mäelt alla linna, et minna raekotta volbriööks võimu enda kätte nõutama. Et nad seda mitte esimest korda ei tee, ootas linnapea neid juba raekoja trepil.

Vastutustunnet ja väärikust võimu hoidmisel, ei muud nõudnud meer, andeski linna juhtimise volbriööks tudengitele.

Tartu ülikooli rektor Volli Kalm tervitas korporatsioone ja seltse peahoone uksel kuue samba all. Ei piirdunud ta aga üksnes tervitustega, vaid koolipapale kohaselt olid tal ka mõned küsimused varuks. Nii nimetas ta tuntud eestlaste nimesid ja nõudis vastust, millisesse korporatsiooni keegi kuulub. See ülesanne oli värvikandjaile igati jõukohane.

Mitteametlik osa rongkäigust viis enamiku korporantidest veel Toomele, Baeri ausamba juurde. Üks tuntumaid Tartuga seotud teadlasi läbi aegade sai pea puhtaks vahuveiniga nii, nagu see juba aastaid on kombeks. Eesti Üliõpilaste Seltsi noorimad liikmed asetasid vanahärrale pidupäeva puhul lipsugi kaela. Ka see on traditsioon. Niisamuti nagu ühel teisel organisatsioonil on traditsioon lips ööpimeduses Baeri kaelast napsata ja enda konvendihoonesse viia.

Tartus algas sume volbriõhtu, täis pidusid ja akadeemilist hõngu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles