Kiirust ületanud autojuht saadeti kümneks päevaks arestimajja

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklushuligaan saadeti arestimajja.
Liiklushuligaan saadeti arestimajja. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei tabas eile Tartumaal ulatuslikult kiirust ületanud autojuhi, kel tuleb sooritatud liiklusrikkumise eest veeta järgmised kümme päeva arestis.

Kolmapäeval kella 16 paiku tabas politsei Tartumaal Laeva vallas Audi A8 roolis olnud mehe, kelle sõidukiirus tabamise hetkel oli ligemale 180 km/h. Korrakaitsjad pidasid autojuhi kinni.  Selgus, et autoroolis oli 25-aastane mees, kes on varasemast ajast politseile liiklusrikkumiste poolest tuttav.

Hinnates, et varasemad karistused ei ole autojuhti seaduskuulekale teele viinud, otsustati talle taotleda karmimat karistust – aresti. Seda põhjusel, et autojuht saaks oma ohtliku teguviisi üle pikemalt järele mõelda ning välistada samas tema riskantsete sõiduvõtete jätk teiste liiklejate vahel, teatas Lõuna prefektuur.

Täna toimunud istungil leidis kohus, et ohtlik kiirusületaja pannakse kümneks päevaks aresti ning ühtlasi võetakse pooleks aastaks mehelt juhtimisõigus.

Politsei rõhutab, et suurem osa rasketest liiklusõnnetustest leiab aset just lubatust suurema sõidukiiruse tõttu. Igal autojuhil tuleb arvestada, et piirangud sõidukiirusele on kehtestatud põhjusega, milleks on tagada kõigile inimestele ohutu liiklemine ning säästa inimelusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles