Vooremäel tuleb rattamaraton

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratturid Vooremäel. Illustreeriv foto.
Ratturid Vooremäel. Illustreeriv foto. Foto: Priit Pullerits

On omamoodi kummaline, et selline rattakants nagu Tartu ja linna lähiümbrus pole varem jõudnud ühtegi üle-eestilisse rattamaratonide sarja, leidis triatleet Ain-Alar Juhanson, kes on laupäeval peetava esimese Vooremäe rattamaratoni üks korraldaja.

Sponsor Hawaii Expressi nime kandev rattamaratonide sari koosneb kaheksast etapist ning neist esimene, Vooremäe rattamaraton, sõidetakse sel laupäeval, 2. mail. Stardi- ja finišipaik on Lange motokeskuses. Start 63 km põhisõidule antakse keskpäeval. Järgnevad lastesõidud ning kell 13.30 lastakse rajale 35 km distantsi sõitjad.

Lühem distants on korraldaja kinnitusel lihtsam. Rada kulgeb paljuski mööda kruusateid ja on suhteliselt sileda profiiliga. Pikem sõit sobib aga paremas vormis rattureile, sest näiteks Vooremäel tuleb omajagu mäkkeronimist.

Juhansoni kinnitusel on stardinimekirjas juba praegu üle 1000 ratturi, mis annab kinnitust, et juba esimesest üritusest tuleb tõsine rattapidu. Esmakordselt rattavõistluste ajaloos sõidetakse maratoni viimane kilomeeter motokrossirajal, mis on publikule hästi jälgitav. Selleks rullivad motokrossiraja haldajad oma raja enne ratturite saabumist siledaks.

Lisainfot maratoni kohta saab veebilehelt http://estoniancup.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles