Aiandis algas kevad juba südatalvel

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haage aiandi perenaine Anne Lauringson kasvatab juba aastaid koos abikaasaga oma kodutallu rajatud kasvuhoonetes, kokku tuhandel ruutmeetril peamiselt suvelilli. Tänavu on tal kasvuhoonete lae all rippumas üle 3000 ampli, kus silma rõõmustab igat värvi õisi.
Haage aiandi perenaine Anne Lauringson kasvatab juba aastaid koos abikaasaga oma kodutallu rajatud kasvuhoonetes, kokku tuhandel ruutmeetril peamiselt suvelilli. Tänavu on tal kasvuhoonete lae all rippumas üle 3000 ampli, kus silma rõõmustab igat värvi õisi. Foto: Kristjan Teedema

Ilm võib visata veel igasuguseid vempe, aga kindel on, et tänavugi löövad aiad, terrassid ja rõdud õitsema. Julgemad perenaised soetavadki juba suvelilli, esimest korda pakub neid kõigile soovijatele ka Haage aiand.

«Tänavune kevad on hiline, mullu olid meil selleks ajaks võõrasemad juba müüdud,» ütles aga Haage aiandi perenaine Anne Lauringson. «Talv polnud küll külm, kuid kogu aeg oli pime ja niiske. Lilled ei tahtnud õitsema minna, pidime kogu märtsi kasvuhooneid kütma, sest niiskust taimed ei kannata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles