Fortuuna tänavas algas korrusmaja ehitus

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortuuna 6 krundil käib ehitus.
Fortuuna 6 krundil käib ehitus. Foto: Kristjan Teedema

Kinnisvarafirma Albatrek alustas Fortuuna krundil viiekorruselise elamu-ärihoone ehitust, see peaks valmima tuleva aasta jaanuaris.

Albatreki omanik Jaanus Martin rääkis, et viiendik majast on kavandatud äripindadeks, ülejäänud on eluruumid. Äripinnad on esimesel ja osalt ka teisel korrusel. Kes on äripindade kasutaja, ei ole tema sõnul veel teada.

Martin on varem rääkinud kavatsusest ehitusega algust teha juba läinud aasta kevadel, eile kommenteeris ta viivitust lühidalt: «Muud asjad tulid vahele.» Praegu on käsil uue maja vaivundamendi rajamine. Madalas Emajõe-äärses kohas asuval krundil ei ole keldrit kavandatud. Arhitektuurivõistlus Fortuuna 6 krundile maja kavandi saamiseks oli mitu aastat tagasi. Teise vooru järel tunnistas žürii konsensuslikult võitjaks Allianss Arhitektide OÜ projekti, iseloomustades seda sõnadega, et on ilmekas ja efektse välimusega terviklik arhitektuurne lahendus, mis hästi suunatud rõdudega on avatud Emajõele.

Siis aga kerkis kõrguse küsimus, sest võidutöö oli kuuekorruseline ega mahtunud detailplaneeringuga seatud piiridesse. Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ütles eile, et kuuekorruselisena vastas  hoone küll planeeringus näidatud maksimumkõrgusele, kuid samas oli ka sõnaselgelt öeldud, et lubatud on viis korrust. «Nõudsime, et üks korrus tuleb projektist välja jätta ja maja rajada  viiekorruselisena. Ja nii ta kerkib,» sõnas Arjus.

Albatrekil on kõnealuses Fortuuna-Põigu-Raatuse-Narva kvartalis veel mitu kinnistut ja arendustööd jätkub aastateks. Linnavalitsus on kesklinna uues üldplaneeringus loobunud mõttest teha  kvartalist läbimurre Võidu sillalt Raatuse tänavale. Senistes planeeringutes on kõnealuses Fortuuna tänava kvartalis tänavakoridori tarvis maa arvestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles