Kas maaliõpe ülikoolis jätkub?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel kogunes istungile Tartu ülikooli senat. Muu hulgas oli üks päevakorrapunkte maalikunsti eriala tulevik. Kas senat võttis vastu otsuse selle jätkamise poolt või vastu?

Vastab TÜ filosoofiateaduskonna dekaan Margit Sutrop:

Ülikooli senat otsustas muuta 2015/2016. aasta vastuvõtueeskirja ja avada maalikunsti magistriõppesse vastuvõtt, eraldades selleks kolm kohta nagu varemgi.

Kas see toob kaasa kindlustunde maali eriala püsimise kohta?

Pikemas perspektiivis peeti siiski vajalikuks anda rektorile volitused moodustada komisjon, kes räägiks Tartu ülikooli maaliõpetuse läbi teiste Eesti kunstikõrgharidust andvate kõrgkoolidega.

Mitu aastat on tudengitel ette nähtud maaliõppe magistrantuuris õppida, kui palju on neid praegu magistrantuuris ja bakalaureuseõppes?

Vastab ülikooli kultuuriteaduste ja kunstide instituudi kunstide osakonna õppekorralduse spetsialist Ene Paldre:

Maalikunsti magistrantuur kestab kaks aastat. Magistriõppes on praegu üheksa ja bakalaureuseõppes 20 üliõpilast.

Kui palju käib maalikunsti õppetooli korraldatavast õppetegevusest osa saamas tudengeid teistelt erialadelt?

Maalikunsti õppetooli pakutavate ainete õppimisel osaleb kevadsemestril teistelt erialadelt umbes 45 inimest.

Neid on sellistelt erialadelt nagu arstiteadus, ajalugu, bioloogia, psühholoogia, usuteadus, füüsika, inglise keel ja kirjandus, kirjandus ja kultuuriteadused, klassiõpetaja, keskkonnatehnoloogia, aga samuti näiteks infotehnoloogia. Ja ka mõned väliskülalistudengid.

Kui arvata sellesse statistikasse maalikunsti bakalaureuseõppe valikainete hulka kuuluvad filmiajaloo ained, suureneks teistelt erialadelt maalikunsti õppetooli aineid kuulavate üliõpilaste hulk umbes kahekordseks.

Suurem osa maalikunsti õppetooli aineid on ateljeetundidena ning osalejate arvu piirab ruumi suurus ja töökohtade arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles