Poeg aitas isal teha dokumentaalfilmi Emajõest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi tänavu aprillis.
Emajõgi tänavu aprillis. Foto: Margus Ansu

Täna tuleb esimest korda Tartus kinolinale dokumentaalfilm «Emajõe veemaailm». Remek Meel käis koos poja Aleksander Meelega neli aastat Emajõel sõitmas ning loodust ja loomi vaatlemas. Nüüd saab nende vaatlusi kinopublik vaadata suurel ekraanil.

Tartu Elektriteatris (Lai 37) täna kell 19 algavat seanssi tutvustades märkis sealne piletimüügi, subtiitrite ja programmi eest hoolitseja Elo Vilks, et see film võlub nii lapsi kui täiskasvanuid lummava pildiga meid ümbritsevast keskkonnast.

Isa ja poeg Remek Meel ja Aleksander Meel käisid neli aastat Emajõel sõitmas ning loodust ja loomi vaatlemas. Sellest valmiski film «Emajõe veemaailm».

«See on tohutu maailm, mis siin Eestis on – veemaailm. Kui süüvida, siis sa võidki sellesse maailma ära kaduda,» ütles režissöör Remek Meel.

Vaataja saab isa ja poja vahendusel osa kotkaste ja kobraste, saarmaste ja siidisabade, rohunepi ja ronkade varjatud elust.

Esilinastus oli 23. aprillil Tallinna kinos Artis. Tartus on seansid täna ja 5. mail, täna tuleb seansile ka režissöör Remek Meel ning 5. mail produktsioonifirma Vesilind juht Riho Västrik.

Eesti filmi andmebaasi andmeil on loodusfilmide režissöör Remek Meel sündinud 19. märtsil 1978 Lihulas. Ta on lõpetanud Räpina kõrgema aianduskooli keskkonnakaitse erialal 1999 ning Eesti põllumajandusülikooli loodusvarade kasutamise ja kaitse erialal 2003. Ta on töötanud riiklikus looduskaitsekeskuses seire ja teadustöö spetsialistina 2006–2009, keskkonnaametis looduskaitse bioloogina 2009–2010 ning aastast 2004 OÜ Mustela ja 2010 MTÜ Looduse Videoaabitsa juhatuse liikmena.

Aastatel 2003–2012 on ta tootnud materjale ja autorilugusid Eesti rahvusringhäälingu saatele «Osoon», teinud õppefilmid «Poolveelised» (2007), «Sõralised» (2009), «Väikekiskjad» (2011) ja «Suurkiskjad» (2013) ning audiovisuaalse õppeprogrammi «Mageveega seotud liigid Peipsijärve vesikonnas» (2011).

Film «Emajõe veemaailm» lõpetab Tartu Elektriteatris aprillikuise eriprogrammi, millesse kuulub kuus värsket kodumaist dokumentaalfilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles