Supilinlastel on nüüd oma pagariäri

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elar Grünberg töötab Saiasahwris koos abikaasa Marisega. Viimane küpsetab, mees aga varustab toorainega ning müüb kaupa.
Elar Grünberg töötab Saiasahwris koos abikaasa Marisega. Viimane küpsetab, mees aga varustab toorainega ning müüb kaupa. Foto: Kristjan Teedema

Supilinna selts uuris aastaid tagasi, millest linnaosas eriti puudust tuntakse. Enim sooviti kohvikut ja mullu sügisel sündiski Kikerkohvik. Teisena tunti aga puudust väikesest pagariärist. Nädalavahetusel avas Herne tänaval uksed kodune pagariäri Saiasahwer.

Elar ja Maris Grünbergi põhitööks on alates laupäevast pagariäri pidamine. Mullu Supilinna päevadel koduhoovis sisse seatud kohvikus pakkusid nad kooke ja pirukaid. Huvilisi oli palju ja pereemal tuli päev läbi ainult küpsetada.

Just hoovikohvikust saadi suurem tõuge oma pagariäri loomiseks, kuigi Maris Grünbergil oli unistus äri avada juba varemgi. Kui enne olid saiad õues, siis nüüd võib Maris Grünbergi sõnul öelda, et need on kolinud sahvrisse.

Elar Grünberg rääkis, et enne oma äri avamist käidi Tartus läbi kõik kohad, kus müüakse pagaritooteid, et oleks ülevaade, mida mujal pakutakse. Samuti vaadeldi hindu ja võrreldi maitset.

Valik täieneb

Maris Grünbergi sõnutsi saadi eelmise aasta novembris ruumid, kuid pagariäris sai toimetama hakata alles veebruaris ja enne avamist tehti poolteist kuud aktiivset tööd.

Sahvris on müügil kolmteist sorti pirukaid ja kooke, millele tuleb pidevalt lisa. Pirukate hinnaklass on kuni üks euro, koogid maksavad kuni kaks eurot.

Valikus on teiste hulgas liha- ja seenepirukad, magusatest saiadest aga kaneeli- ja martsipani-jõhvikarullid, kookidest näiteks halvaa- ja porgandikook.

«Valik on tehtud selle järgi, mis hästi välja tuleb ja mis teistele ka on meeldinud,» ütles Maris Grünberg.

Lisaks saab Saiasahwrist eraldi välja töötatud Supilinna sepikut. Edaspidi mõeldakse ka terviseprobleemidega inimestele ning hakatakse küpsetama näiteks tooteid, kuhu pole lisatud gluteeni sisaldavat toorainet. Lisaks tulevad suhkruvabad tooted.

Maris Grünberg on enda sõnul toidu värskuse suhtes väga nõudlik, nii et eelmise päeva tooteid kindlasti ei müüda. Hommikul küpsetabki ta saiad valmis ning kui miski hakkab otsa saama, tuleb päeva jooksul pidevalt lisa.

«Oleme maitsmiseks paljudele inimestele oma tooteid proovida andnud ning nii palju, kui on tagasisidet, siis meid väga oodatakse. See annabki jõudu ja julgust,» ütles Maris Grünberg. Ta lisas, et konkurentsi nad ei karda, sest ostjate maitsed ja nõudmised on erinevad.

Saiasahwer

  • Aadress Herne 20.
  • Koogid, pirukad, leivad ja kohv.
  • Esialgu avatud E–R kell 10–16.
  • Lisainfo Saiasahwri Facebooki lehelt.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles