Tartu linn arutab Madruse tänavanime tühistamist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Madruse tänav.
Pildil Madruse tänav. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse homsele istungile on esitatud eelnõu Madruse tänavanime tühistamisest. Otsus ise on volikogu pädevuses.

Linnavalitsus arutab volikogus 19. märtsil vastu võetud määruse «Ujula-Kvissentali asumis tänavatele nime määramine» kehtetuks tunnistamise eelnõu esitamist volikogule.

Volikogu otsustas märtsis panna Kvissentalis ühe tänava nimeks Madruse, mis tõi kaasa vaide esitamise Aivar Pilve advokaadibüroo vahendusel. Büroo vandeadvokaat Tambet Laasik on Signe Vaheri esindajana esitanud vaide kõnealuse määruse kehtetuks tunnistamiseks. Vaie on esitatud Tartu linnavolikogu kaudu kohanimenõukogule. 

Vaides sisaldub taotlus anda Eesti Keele Instituudile kui nimeteaduslikule usaldusasutusele ülesanne viia läbi ekspertiis «Kvissentali tee» nimemuutmise ajaloolise ning kultuuriloolise põhjendatuse väljaselgitamiseks.

Vaidele on lisatud Kvissentali elamurajooni elanike seisukoht, mille on allkirjastanud 15 isikut, sh Signe Vaher. Isikud kinnitavad, et nad ei nõustu Kvissentali tee ümbernimetamisega Madruse tänavaks. Leitakse, et muudatus on põhjendamatu, vastuolus tänava ajaloolise nimega ning eirab Kvissentali asumi identiteeti ja kultuuriloolist tausta.

Linnavalitsus ütleb õiendi lõpulõigus, et haldusmenetluse seaduse § 5 lg 2 järgi viiakse haldusmenetlus läbi eesmärgipäraselt ja efektiivselt, võimalikult lihtsalt ja kiirelt, vältides üleliigseid kulutusi ja ebameeldivusi isikutele. Isikute seisukohti arvestades peab linnavalitsus otstarbekaks tunnistada määrus kehtetuks.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder on varem öelnud, et ei saa olla garantiid, et volikogu kui poliitline kogu hääletab määruse kehtetuks tunnistamise poolt.

Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven ütles täna, et Madruse tänava elanikele saatis linn aprilli alguses tähitud kirjad, et teavitada aadressandmete muudatusest. Postiljon tõi kirjade paki aga linnavalitsusse tagasi, sest ettenähtud aja jooksul ei mindud kirjadele järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles