Madruse tänaval varem ametlikult nime polnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentalis on volikogu otsusega uueks tänavanimeks pandud Madruse, kuid elanike vastuseis võib viia nime tühistamiseni.
Kvissentalis on volikogu otsusega uueks tänavanimeks pandud Madruse, kuid elanike vastuseis võib viia nime tühistamiseni. Foto: Margus Ansu

Palju avalikku tähelepanu saanud teelõigule Kvissentalis, millele volikogu märtsis pani nimeks Madruse, ei olnud varem ametlikult nime pandud, ehkki aadressid selle ääres olid Kvissentali tee järgi.

Tartu linna geodeesiateenistuse juhataja ja peageodeedi Taavi Pedaja selgitusel on tänavale ametlik nimi pandud 1977. aasta 6. mail Tartu linna töörahva saadikute nõukogu täitevkomitee otsusega. Tegemist on õigusaktiga, mille alusel on Kvissentali tee kantud kohanimeregistrisse. «Leheküljel 7 on kirjeldatud Kvissentali tee asukohta ehk siis õigusaktiga ei määrata nime teele, mis on praegu palju tähelepanu saanud,» märkis Pedaja.  

Kõnealuse otsuse punkt 4: «Endise Aruküla territooriumil asuv teelõik Jõgeva maanteest kuni Emajõeni nimetada Kvissentali teeks ja kinnitada majavalduste numbrid.» Järgneb antud aadresside loend.

Sama otsuse punktis 5 on kirjas, et endise Aruküla aleviku territooriumil asuv teelõik algusega Kvissentali teest nimetada Kvissentali-Põik tänavaks.

Sellele Tartu linna otsusele oli aprillis eelnenud Eesti NSV ülemnõukogu presiidiumi seadlus Tartu linna administratiivpiiri kinnitamise kohta, millega kõnealune ala liideti Tartu linna koosseisu. Varem kuulus see Tartu külanõukogusse, ka konservitehas oli senimaani linna piiri taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles