Joobes noored ründasid politseid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Ants Liigus

Tartu maakohus mõistis karistuseks 15-päevase aresti noormehele, kes ignoreeris politseiniku antud seaduslikke korraldusi. Teistele asjaosalistele määrati rahatrahv.


Sündmused said alguse 16. septembri öösel, mil politseinikud kontrollisid Tartu kesklinnas rutiinse töö käigus ühe sõiduauto juhti. Selgus, et roolis istunud 18-aastasel neiul puudus juhiluba, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Väärteomaterjale vormistades pakkusid politseinikud naisele võimalust leida sõidukile kaine ja sõiduõigusega juht, et tema sõiduvahendit ei peaks toimetama tasulisse parklasse. Samal ajal saabusid aga kinnipeetud sõiduki ümber neiu alkoholijoobes tuttavad. Pikemalt mõtlemata istus üks neist rooli ning teised hakkasid autot mootorit käivitamata edasi lükkama.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissari Ove Saare sõnul ei ole oluline, kas sõiduk liigub edasi mootori jõul või seda lükatakse. Sõiduki alkoholijoobes juhtimine on igal juhul keelatud.

Patrullpolitseinik andis korralduse sõiduk peatada, kuid adekvaatse käitumise asemel noored hoopis ärritusid ning ründasid korrakaitsjat. Tekkis rüselus. Tulemusi ei andnud ka politsei edasised korraldused õigusrikkumine lõpetada.

Sündmuskohale saabusid korrakaitsjate lisajõud ning nii autoroolis istunud 22-aastasel purjus ja juhiloata Janaril kui ka politseiniku vastu rünnakut alustanud 25-aastasel Rometil pandi käed raudu.

Janarit karistati väärteokorras juhtimisõiguseta ja joobes juhtimise eest rahatrahviga. Rometile määras karistuse juba kohus ning seda karistusseadustiku § 276 järgi, mis käsitleb võimuesindaja seadusliku korralduse eiramist. Oma 15-päevast karistust kannab Romet Tartu arestimajas juba esmaspäevast.

Juhtimisõiguseta neiut karistas politsei rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles