Siili tänav päästab Prisma ummikutest

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kuigi Prisma peremarketi avamine peaks prognoosi järgi suurendama Turu ja Sõbra tänava ristil liikluskoormust kolm korda, loodavad linn ja arendaja, et ummikutest aitab päästa peagi valmiv Siili tänava ümbersõit. 


Tarmeko KV tellitud ning linnale esitatud uuringu järgi läbib praegu Turu-Sõbra ristmikku tipptunnis 300 autot. Peale Prisma avamist tänavu hilissügisel peaks autode voog tõusma 900-ni.

Ummikute vältimiseks nõudis linn arendajalt ristmiku laiendamist, Siili tänava väljaehitamist ning selle ühendamist Sõbra tänavaga.

Nõutud töödest valmis esimene juba suve lõpus – ristmik sai juurde uue pöörderea ning olemasolevaid pikendati. Abilinnapea Raimond Tamme sõnul on aga olulisem liikluskorralduslik muudatus Siili tänava ümbersõidu lisandumine.

Tuleb ka uus parkla

Praegu lõpeb Sõbra tänav tupikuga, kuid Siili ja Sõbra tänava ühendamisel peaks suur osa Prisma külastajatest saama Turu tänavale tagasi Rebase tänava kaudu.

Nii abilinnapea kui liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmann ei usu, et ümberkorraldustest hoolimata võiks Turu-Sõbra ristmikul Prisma avamise järel probleem tulla. «Kui jooksebki kinni, siis on võimalik autodel sõita ära ka mööda Sassi tänavat ja jõuda Rebase-Turu ristmikuni. Sealt on küll raske vasakpööret teha, aga linna poole saab ilusti keerata,» pakkus Lukmann välja lahenduse.

«Minu arvamus on, et probleeme ei tohiks tulla, aga kõike võib juhtuda. Eks avamispäevad tulevad nagunii väga rahvarohked ja esimene nädal ei näita tegelikku olukorda. Õige pildi saab siis, kui asi mõni aeg juba töös on olnud,» lausus liiklusteenistuse juhataja.

Peale Siili tänava väljaehitamise rajatakse praegu Prisma juures ka uut autoparklat.
Praegune Mööblimaja parkla mahutab umbes 250 autot, kuid Tarmeko KV juhi Jaak Niguli sõnul tuleb sama palju kohti ka uude, teisel pool Sõbra tänavat asuvasse parklasse.

«Tegelikult on see täiesti eraldiseisev objekt,» lausus Nigul. «Kuna siin ümbruses on nii palju büroohooneid, siis on see parkla mõeldud eelkõige büroohoonete inimestele. Meie soov on, et nad ei hakkaks parkima Prisma ette.»

Avamine novembris

Prisma pressiesindaja Kadri Lainas ei julgenud eile veel välja pakkuda kindlat poe avamiskuupäeva, kuid avaldas lootust, et see võiks juhtuda sügise teises pooles.
«Me loodame novembris, aga pole kindel,» lausus Lai-nas.

Avamine on seisnud suuresti poe ehituse taga, aga praeguseks on nii, et lettide ja riiulite paigaldus on lõpusirgel ning kohe-kohe hakatakse  kaupa sisse tooma. Prisma uue kontseptsiooni järgi pannakse Tartus rohkem rõhku tarbekaupadele.  

Tartu Prismat võib Lainase sõnul suuruselt ja kaubavalikult võrrelda Sikupilli Prismaga Tallinnas, kus tehakse päevas keskmiselt 5000 ostu ning laias laastus jääb ka külastajate arv sellesse suurusjärku.

Prisma loob Tartusse 120 uut töökohta. Võtmeisikud juba töötavad ja müüjatega hakatakse töölepinguid sõlmima järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles