Kool ootab kogukonda külla

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna koolis peetakse pühapäeval esimest korda kogukonnapäeva.
Kesklinna koolis peetakse pühapäeval esimest korda kogukonnapäeva. Foto: Margus Ansu

Tartu Kesklinna kool võõrustab Supilinna päevade kogukonnapäeval lahkelt õpilasi, nende vanemaid ja õpetajaid, et kõik saaksid üksteist paremini tundma õppida.

Nii väiksed kui ka suured on pühapäeval, 26. aprillil kell 11–15 oodatud koolimajja, kus saab tegutseda õpitubades, kuulata kontserte ja külastada kohvikuid, teha sporti, osaleda loenguis ja  ringkäikudel.

Kogukonnapäeva idee sai alguse mullu sügisel projekti «Tuluke» mõttetalgutel. «Tuluke» on Tartu nelja kooli lapsevanemate algatatud ettevõtmine, mille eesmärgid on parem infovahetus, parem huvide esindatus ja parem kogukonnatunne koolides.

«Me õpetame lapsi, mitte õppeaineid, ja kogu päeva, mitte ainult tundides,» ütles Kesklinna kooli direktor Kersti Vilson. «Mitteformaalne õpe on seotud väärtuskasvatuse ja pädevuse arendamisega. Siin saavad vanemad palju kaasa aidata, et lastel oleks koolis hea olla ja õppimine edeneks.»

«Tulukese» suhtes lootusrikas Kersti Vilson ei arva, et pärast kogukonnapäeva on kõik vanemad ühes rivis ja osalevad koolielus, sest alati on ka kahtlejaid, kes vajavad aega või on teisel arvamusel.

«Kogukonnakooli projekt lähtub aga meie kooli väärtustest, usaldusest, ja kuidas me saame üksteist usaldada, kui pole tuttavadki,» märkis direktor.

Kesklinna kooli kogukonnapäevale on heade mõtete saamiseks oodatud ka Tartu teiste koolide esindajad. Päeva kava on kooli kodulehel http://kesklk.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles