Teistmoodi sündinud piltide näitus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kodulinn Tartu", Tiia Järvpõld, 2012.
"Kodulinn Tartu", Tiia Järvpõld, 2012. Foto: Margus Ansu

Tartu raekoja infokeskuses avati Tiia Järvpõllu näitus, kõik pildid on maalitud jalaga.

Tartus 1967. aastal sündinud, aga peamiselt Tartu maakonnas elanud Tiia Järvpõld kuulub suu ja jalaga maalivate kunstnike ülemaailmsesse ühingusse. Viie aasta jooksul on tal olnud Eestis 31 näitust.

Kuigi raekoja infopunktis 22. maini üleval olevad pildid on raske sünnitrauma pärast ratastooli kasutav naine maalinud jalaga, pole see fakt nende piltide autorile sugugi kõige olulisem.

«Maalin ikka värvide ja pintslitega, lihtsalt mina hoian neid parema jala varvaste vahel,» rääkis Tiia Järvpõld. «Teen üldse kõike jalgadega: kokkan, koristan, klõbistan arvutis. Kätega ma ainult kallistan.»

Lisaks maalimisele on Tiia Järvpõld välja andnud eluloolise raamatu ja kirjutanud hulga luuletusi. Ülikoolis õppis ta psühholoogiat, nüüd juhib hiljuti rajatud mittetulundusühingut TM Loovus, mis tegeleb isikliku abistaja teenuse osutamise ja arendamisega.

«Isikliku abistaja teenus on mu südameasi, sest see annab puudega inimestele võimaluse täisväärtuslikku elu elada,» märkis Tiia Järvpõld.

Raekoja esimesel korrusel asuv infokeskus on avatud E kl 9–18, T–R kl 9–17 ja L–P kl 10–14.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles