Poolfinaalide eel: mida ütles Kullamäe Sõbrale ja Varrak Kuusmaale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eeloleval reedel alustavad kolme võiduni peetavat poolfinaalseeriat korvpalli meistriliiga põhiturniiri võitja TÜ/Rock ja Rakvere Tarvas, pühapäeval tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo ja TYCO Rapla.

Tähtsate mängude eel andsid Tartus pressikonverentsi kõik esinelikusse jõudnud meeskondade treenerit

 

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul ei ole nad poolfinaalideks valmistunud varasemast teistmoodi. «Midagi kardinaalselt me muutnud ei ole, aga nipet-näpet ikka. Olen neljandat aastat peatreener ja eks ma ju alles õpin. Proovin mitte teha neid vigu, mis eelmisel aastal,» lausus Kullamäe.

 

Kullamäe sõnul püütakse treenida nii vabas õhus kui kogutakse jõudu kangisaalis. «Samamoodi on meil tähtis tegeleda ka nendega, kes on vigased.,» ütles Kullamäe ning nimetas Gert Dorbekut, Timo Eichfussi ja Kent-Kaarel Venet. Vähemalt esimeses kahes mängus tõenäoliselt keegi nimetatutest osaleda ei saa.

 

Alar Varrak ütles, et nemad valmistuvad poolfinaalideks Aivar Kuusmaa poolt sissetöötatud rada ehk on Otepääl laagris. «Sel aastal on see olude sunnil tavapärasest lühem, aga me teeme ta ära. Aga midagi uut ja erilist me ettevalmistusel teinud ei ole ja olenemata õhtusest mängust meie treeningplaan ei muutu,» lausus Varrak.

 

Saranaselt Kalev/Cramole, on praegu laagris ka Tyco Rapla. «Veerandfinaal oli suhtelised närviline ja peale seda otsustasime, et läheme poistega laagrisse. Ma arvan, et need neli päeva, mis nad laagerdavad Kuremaal, tuleb kasuks. Nad ei pea muretsema muu kui ainult oma mängulise vormi pärast,» sõnas Kuusmaa ning tõdes, et neil pole algavas poolfinaalseerias midagi kaotada.

 

Andres Sõbra sõnul pole enam aega katsetamiseks. «Mis siin enam. Me treenime ja ootame poolfinaalmänge,» lausu Tarva peatreener.

 

Pressikonverentsi lõpus tegid kõik peatreenerid ka oma ennustuse. Näiteks Kullamäe pakkus, et seeria lõppeb 3:0 Rockile ning teises paaris jääb tulemuseks 3:1 Raplale. Varrak arvas samuti, et Rock võidab Tarvast 3:0, kuid Cramo ja Rapla paari tulemust ennustada ei tahtnud.

 

Aivar Kuusmaa avaldas lootus, et Rakvere suudab Rocki vastu võtta vähemalt ühe võidu ning pidas enda eesmärgiks lõpetada Alar Varraku 39:0 kujunenud play-off võitude seeria.

 

Sõber pakkus, et mõnus oleks Kuusmaaga hoopis kulla peale mängida ning ennustas samuti, et Rapla ja Kalev/Cramo vahel jääb seis 3:0 Raplale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles