Kalamehed ootavad haugipüügi keeluaja lõppu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Emajõe ääres.
Kalamehed Emajõe ääres. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Keskkonnaministeeriumi kehtestatud kalapüügi eeskirja järgi kehtib tänavu haugipüügi keeld Võrtsjärves 30. aprillini, Emajões 10. maini ja Peipsi järves 15. maini.

Tartu keskkonnainspektsiooni Tartumaa büroo juhataja Tanel Türna sõnul võib praegu Emajõest püüda nii särge, latikat kui ahvenat. «Neid võib püüda käsiõngega, aga näiteks landiga haugi püüda veel ei tohi,» selgitas ta.

 

Lihtkäsiõng koosneb ridvast ja kuni 1,5 ridva pikkusest õngenöörist. Kui soovitakse püüda muude püügivahenditega, siis on vajalik harrastuskalapüügiõiguse või kalastuskaardi olemasolu.

 

Türna tuletas meelde, et on kehtestatud ka kalade alammõõdud, mida peab samuti silmas pidama. «Kalastama suundujal tuleb tutvuda kalapüügieeskirjaga, et vältida teadmatusest toime pandavaid rikkumisi,» lausus Türna. Tema sõnul on kevadine kudemisaeg keskkonnainspektsiooni kalapüügiinspektoritel aasta töörohkemaid.

 

«Proovime olla väljas niipalju kui vähegi võimalik ning kindlasti liigume ka nädalavahetustel ja töövälisel ajal,» lausus ta.

 

Meres on haugipüük lubatud 1. maist. Latikapüügi keeld kestab Peipsi järves 6. maist 10. juunini ja Emajões 1. maist 20. juunini. Keeld ei puuduta käsiõngega õngitsejaid.

 

Kalapüügi piirangute kohta on kalanduse teabekeskus teinud ka veebirakenduse, mille leiab aadressilt pump.regio.ee/kalandus/public.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles