Kanepi propageerija kannab karistust

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi legaliseerimise meeleavalduse korraldaja Madis Masing kannab kriminaalkaristust.
Kanepi legaliseerimise meeleavalduse korraldaja Madis Masing kannab kriminaalkaristust. Foto: Margus Ansu

Tartus Pirogovi platsil peetud kanepi tarvitamise lubamist nõudnud meeleavalduse üks korraldajaid, MTÜ Eesti Kanepiliit juhatuse liige Madis Masing kannab kriminaalkaristust.

Tartu maakohus tunnistas mullu 17. detsembril toona 34-aastase Madis Masingu süüdi narkootilise aine valmistamises ja hoidmises ning kanepi ebaseaduslikus kasvatamises.

Teda karistati kolme aasta ja 22 päeva pikkuse vangistusega, mille hulka arvati eelvangistuses viibitud 22 päeva. Ülejäänud kolmeaastane vangistus mõisteti talle tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Tingimisi vangistuse saanud Masing peab katseajal alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele ega tohi tarvitada narkootikume.

Eesti kanepiliit korraldas esmaspäeval, 20. aprillil Tartus Eesti esimese meeleavalduse kanepi legaliseerimise toetuseks, kuhu kogunes ligi paarsada nooremat inimest.

«Korraldajate eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu ebaõnnestunud keelupoliitikale, mis on toonud kaasa võimudele vahele jäänud tarvitajate elude rikkumise kriminaalkaristuse ja stigmatiseerimise läbi,» teatas Eesti kanepiliit oma pressiteates. «Teiselt poolt on Eestis täiesti legaalne ravikanep jäänud abivajajatele kättesaamatuks, kuna teadaolevalt ei ole ükski arst seni nõustunud ravikanepit sisaldavaid preparaate välja kirjutama.»  

Meeleavalduse «Lõpp hävitavale kanepipoliitikale!» korraldajad viitasid vajadusele tekitada ühiskonnas laiemalt kanepit puudutav ratsionaalne ning teaduspõhistele faktidele tuginev diskussioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles