Tänavakunstifestivali pildid valmivad Tartus ja Rakveres tasapisi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kell 16 olid Sepe ja Chazme jõudnud oma teosega Tartus parajasti nii kaugele, nagu seda on näha siinsel pildil.
Täna kell 16 olid Sepe ja Chazme jõudnud oma teosega Tartus parajasti nii kaugele, nagu seda on näha siinsel pildil. Foto: Kristjan Teedema

Poola kunstnikud Sepe ja Chazme, kes on oma fantaasiast ja käteosavusest sündinud värvilist tänavakunsti jätnud maha mitmele poole Euroopas, jõudsid pühapäeva õhtul Tartusse ja alustasid selles linnas eile tööd.

Sepe ja Chazme saabusid tänavakunstifestivali Stencibility korraldajate kutsel. Esmaspäeval tutvusid nad hoonega Supilinna servas Marja tänava trepi lähedal ja alustasid seal uue suure pildi loomist. Hiljemalt reedeks loodavad nad lõpetada.

Festivali üks korraldajaid Sirla ütles, et Tartus ja mujalgi on festivalipäevil tegutsemas ka teisi, kes lisavad uusi tänavakunstiteoseid. Näiteks karlovlased peaksid olema valmis nägema kohalike tegijate Ether Frolicsi ja Edgar Tedresaare, aga samuti mõne teise uusi töid. Ja Rakvere elanikele alustas sealse raamatukogu peal uue vaatamisväärsuse loomist Jukka Hakanen Soomest.

Tänavakunstifestival Stencibility toimub seekord kuuendat korda. Arhiivis (Vanemuise 19) avatakse 24. aprillil näitus «Tallinna grafiti» ja seejärel toimub pidu. 26. aprillil on sealsamas kavas festivali päev, kus toimub debatt tänavakunsti kaduvuse ja säilitamise teemal ning vaadatakse filmi «Berlin Kidz», mis on Saksamaal keelatud. Kavas on muudki.

Rohkem teavet festivali kohta saab siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles