Aura külastatavus langes, kuid tulud kasvasid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujujad Aura keskuses.
Ujujad Aura keskuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus kinnitas tänasel istungil OÜ Tartu Veekeskus 2014. aasta majandusaasta aruande, mille järgi vähenes külastatavus 0,6 protsenti, kuid müügitulud suurenesid viis protsenti.

Mullu külastati veekeskust 356 216 korral. Enim kasutati ujulat (60 protsenti), seejärel veeparki (21 protsenti) ja terviseklubi (19 protsenti), teatas linnavalitsus. Organiseeritud õppetöö ehk treeningud moodustavad kogu ujula külastustest 41 protsenti. Ujumisklubide treeningtunnid ning üldhariduskoolide teise klassi õpilaste osavõtt ujumise algõpetusest on suurenenud. Populaarsed on ka vesiaeroobika ning laste ja täiskasvanute ujumise algõpetuse tunnid.

2014. aasta juulikuus tehti Aura keskuses hooldusremonti 56 000 euro eest ning ettevõtte põhivarasse investeeriti 35 000 eurot.

Ettevõtte müügitulud on eelmise aastaga võrreldes kasvanud 74 000 eurot ehk viis protsenti. Mullu augustis tõstis veekeskus ka üksikpileti hinda ja treeningute eest makstavat tasu. Aruandeaastal sai veekeskus 209 000 eurot kasumit, mis on 12 protsendi võrra eelneva aasta kasumist väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles