Tartus jagatakse tasuta köögiviljarooga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplusbuss 14. aprillil TTÜ ees.
Kauplusbuss 14. aprillil TTÜ ees. Foto: Tervise Arengu Instituudi toitumiskampaania

Tervise arengu instituudi (TAI) teavituskampaania «Köögiviljad kaalu ei kasvata» raames sõidab mööda Eestit kauplusbuss, mis pakub mitmetes peatuspaikades soovijatele tasuta köögiviljarooga. Homme jõuab buss ka Emajõelinna. Lisaks külastab sõiduk järgmisel nädalal tudengite kevadpäevi.

Bussil on üle Eesti kümme peatuspaika. Igas kohas on valikus üks köögiviljarikas toit, mida jagatakse tasuta kolmsada portsjonit. Soovijad saavad kaasa retsepti, et kodus maitsev köögiviljaroog iseseisvalt valmis teha. Kõik road on valmistatud Margit Härma retseptide järgi.

«Köögiviljalavka eesmärk on teemat tõstatada ja anda infot, et on võimalik süüa köögiviljarikast toitu, mis on toitev, ning näidata, et kõht ei jää sugugi pärast tühjaks,» rääkis kampaania projektijuht Käroliin Andrejeva.

Ta lisas, et soovitakse ka meelde tuletada, et päevas peaks sööma vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju.

Peamiselt pakutakse ettevõtmise käigus köögiviljarikast toitu, kuid jutu jätkuks jagatakse ka väikseid juhtnööre, kuidas tervislikumalt toituda.

Andrejeva sõnul on siiamaani TAI ettevõtmist positiivselt vastu võetud ning on olnud ka päevi, kus toit on juba paari tunniga otsa saanud.

Köögivilja kauplusbuss alustas ringsõitu 14. aprillil Tallinnas, kus soovijad said maitsta herne-mündisuppi.

5. maini sõidab buss ringi aga terves Eestis, külastades lisaks Tartule ja Tallinnale ka Pärnut ning Haapsalut. Muu hulgas väisab buss kevadüritusi, nagu Haapsalu õudusfilmide festival, Tartu tudengite kevadpäevad ning Tour D’öö.

Köögivilja kauplusbuss on homme Uueturu tänaval alates kella 11st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles