Petersoni gümnaasiumi lõpetajate rongkäik läbib linna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi 1. septembri aktus mullu sügisel.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi 1. septembri aktus mullu sügisel. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval korraldab Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium lõpetajate viimase koolipäeva puhul tutiaktuse, millele järgneb rongkäik Toomemäele.

Kooli infojuhi teatel tervitab aktusel lõpetajaid koolipere ja linnapea, sellele järgneb pidulik tordisöömine. Seejärel on abiturientidele kavas viimased tunnid gümnaasiumis. Kell 13 algab viimane kehalise kasvatuse tund direktori juhendamisel õues. Pärast tunde kella 13.30 paiku algab aga kooli juurest (Kaunase pst 70) rongkäik läbi Raekoja platsi Toomemäele Petersoni ausamba juurde, mille jalamile asetatakse lilled.

Järgmistel päevadel algab gümnaasiumilõpetajail kiire aeg. Neil on vaja sooritada kolm riigieksamit (eesti keel 27.4., inglise keel 4.5. ja matemaatika 21.5.) ning koolis käiakse konsultatsioonides.

Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium loodi loodi Tartu linnavolikogu 22. veebruari 2012 otsusega "Tartu linna munitsipaal-üldhariduskoolide ümberkorraldamine", millega loodi Descartes’i lütseumi, kommertsgümnaasiumi ja Kivilinna gümnaasiumi kõrgematest kooliastmetest nn puhas gümnaasium ning nimetatud koolid jätkasid põhikoolidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles