Tammeka noppis tasavägises mängus võidu

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka jalgpallimeeskond (valges) ja Paide linnameeskond võitlesid palli pärast südikalt.
Tammeka jalgpallimeeskond (valges) ja Paide linnameeskond võitlesid palli pärast südikalt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tammeka võttis laupäeval Paide linnastaadionil 3:2 võidu Paide linnameeskonna üle. See saavutus tõstis tartlased meistriliiga tabelis kuuendaks.

Tammeka jalgpallimeeskond läks juhtima juba mängu alguses, kui parempoolkaitsja Geir-Kristjan Suurpere lõi seitsmendal minutil värava. Siiski leidis Tammeka end esimese kolmveerandtunni lõppedes 1:2 kaotusseisust, sest ründaja Vjatšeslav Zahovaiko skooris Paide eest kaks väravat.

Tartlased suutsid aga teisel poolajal kesk- ja vasakkaitsja Martin Hurda teenitud ning keskpoolkaitsja Tauno Tekko realiseeritud penaltist mängu tagasi tulla.

84. minutil saatis Tammeka ründaja Kevin Rääbis palli Paide linnameeskonna väravavahi Mart-Mattis Niinepuu selja taha ja tablool ilutsesid numbrid 3:2, mis püsisid mängu lõpuni. Küll aga ei olnud mäng Tammekale ainult rõõmustav. Tõrvatilgana meepotis sai mängu lõpus Tammeka tänavuse hooaja resultatiivseim mängija Martin Hurt punase kaardi ja peab seega järgmise kohtumise, mis peetakse reedel Tartu Tamme staadionil, kõrvalt vaatama.

Kõrge press

Tammeka peatreener Indrek Koser nentis, et võit tuli raskelt. «Suutsime sealjuures kaotusseisust välja tulla. Vinge värk!» ütles ta. Tal oli hea meel, et tartlased asusid mängu kiiresti juhtima, kuid pärast väravat tekkis neil probleeme vastase kõrge pressiga. «Lisandusid mõned lihtsad eksimused ning nende pealt ka Paide väravad,» tõdes ta.

Koser kiitis Tartu mängijaid ja usub, et meeskond saab Martin Hurda eemalejäämisega järgmisest mängust hakkama. «Me ei sõltu ainult üheteistkümnest mängijast. Peame leidma vajalikud käigud ja läheme kodupubliku toel järgmist kohtumist kindlasti võitma!» ütles ta.

Tammeka kapten Jürgen Lorenz arvab, et meeskond leiab Hurdale väärilise asenduse. «Eks see on ikka natukene halb, sest ta on meie selle hooaja suurim väravakütt ning see teine kollane kaart anti talle minu arvates ebaõiglaselt, sest tema ei teinud ühtegi lükkamisliigutust,» ütles ta.

Fännide toetus

Lorenz ütles, et Tammeka jalgpallimeeskond alustas mängu hästi, mängijad kontrollisid palli ja lõid esimesel poolajal värava. «Siis vajusime ära kuidagi ja nõnda suutis Paide lüüa kaks väravat,» rääkis ta.

Lorenzi sõnul suutis Tammeka Paidele teisel poolajal pressi peale panna. «Tekkis mitu võimalust: penalti, mille Tekko realiseeris, ja Rääbise iluvärav, mis tõi meile lõpuks kolm punkti. Eks meil kaitses on ikka probleeme, peame saama enesekindlamaks,» ütles ta.

Tammeka mängupilti hindab Lorenz keskpäraseks, mängijate eesmärk oli palliga mängida ja seda nad ka tegid. «Meie meeskonnal on väga palju tahtmist ja võistkonna vaim on üüratult kõrge, arvatavasti selle pealt me mängu tagasi tulimegi. Muidugi ka fännide katkematu toetus aitas meile palju kaasa,» ütles Lorenz.

Tartu JK Tammeka – Paide linnameeskond 3:2 (2:1)

  • Paide linnastaadionil.
  • Tammeka: Karli Kütt, Jürgen Lorenz, Martin Jõgi, Martin Naggel, Andre Paju, Heiko Tamm, Kristjan Tiirik, Tauno Tekko, Geir-Kristjan Suurpere (64. Kevin Rääbis), Rasmus Tauts (90.+3. Tristan Koskor), Martin Hurt.
  • Väravad: 7. Geir-Kristjan Suurpere (1:0), 20. Vjatšeslav Zahovaiko (1:1), 44. Vjatšeslav Zahovaiko (söötja Jasper Chibueze Uwaegbulam) (2:1), 72. Tauno Tekko (2:2), 84. Kevin Rääbis (3:2).
  • Kaardid: 35. Martin Jõgi (kollane), 50. Jasper Chibueze Uwaegbulam, 72. Kaspar Paur, 76. Lauri Varendi, 90.+1 Karli Kütt (kollane), 90.+2, 90.+3 Martin Hurt (punane), 90.+3 Sander Sinilaid.
  • Pealtvaatajaid 147.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles